Δύο μήνες μετά τις εκλογές η Περιφέρεια θα αποκτήσει… Κυβέρνηση, αφού μετά από πολλά γράψε σβήσε το Υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, χθες, τους νέους Περιφερειάρχες. Η μέχρι πρότινος καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο Πρωθυπουργός τρεις φορές γύρισε πίσω τα ονόματα στους εισηγητές μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα στελέχη. Ως γνωστό, για τον διορισμό τους απαιτείται πράξη υπουργικού συμβουλίου, ενώ στους 13 νέους Περιφερειάρχες περιλαμβάνονται και έμπειρα στελέχη στη διοίκηση υποθέσεων του κράτους. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση δίνει βαρύτητα στην περιφερειακή ανάπτυξη, την οποία θέλει να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς. Με την ανάληψη των καθηκόντων θα αρχίσει να ξεμπλοκάρεται και το θέμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στα οποία στηρίζει η κυβέρνηση όλη της την αναπτυξιακή πολιτική για το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει και το θέμα της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς. Οι αναπληρωτές παίρνουν αρμοδιότητες απ’ ευθείας από τον πρωθυπουργό, ενώ οι υφυπουργοί έπειτα από συνεννόηση πρωθυπουργού και αρμόδιου υπουργού.
Στα πλαίσια αυτά, τα ηνία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων απο τον Σωτήρη Βόσδου, αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος υποψήφια Βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Λάρισσα, Βάσω Αλεξανδρίδου, η οποία επαγγελματικά ανήκει στη δύναμη του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος και του HATA. Επίσης, είναι Καθηγήτρια Τουριστικών Επαγγελμάτων σε επιδοτούμενα σεμινάρια για ΤΕΙ και ΑΕΙ, και ασχολείται με θέματα Οικολογίας, Προστασίας Περιβάλλοντος, Τέχνης και Ιστορίας, καθώς και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η νέα Περιφερειάρχης αποκλειστικά στην “Ημέρα”
Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στην εφημερίδα μας, η κ. Αλεξανδρίδου τόνισε ότι “Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω ολόψυχα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, και της κυβέρνηση στο σύνολό της προς το πρόσωπό μου. Η επιλογή μου ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αποτελεί ύψιστη πολιτική τιμή για εμένα.
Υπόσχομαι να αγωνιστώ με θέληση, δυναμικότητα και συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική για τα θέματα που απασχολούν την περιφέρεια που έχω αναλάβει. Ο γόνιμος διάλογος και η εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν καθοριστικά στοιχεία για ουσιαστική συμβολή στην πρόοδο του τόπου.
Η εμπειρία που αποκόμισα από την ενασχόλησή μου στη σκιώδη κυβέρνηση στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, ΥΠΕΧΩΔΕ και Αγροτουρισμού σε συνδυασμό με στοχευμένες ενέργειες όπως η αειφόρος διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάδειξη και προβολή των παράκτιων περιοχών, η αέναη διατήρηση των Μνημείων της Περιφέρειας, η εκπόνηση σχεδίου για την αποκλειστική χρήση ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, κατά κύριο λόγο σε δημόσια κτίρια και κατ’ επέκταση σε ιδιωτικά, η αντισεισμική προστασία των κτιρίων και του πληθυσμού, θα δώσουν νέες προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης στον τόπο”.

Το Βιογραφικό της κ. Αλεξανδρίδου
Γεννήθηκε στην Καρίτσα Λάρισας και είναι μητέρα δύο παιδιών. Μετά το τέλος των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα “Hotel Christina”, ως ιδιοκτήτρια και διευθύντρια, στη Καρίτσα Λάρισας. Επαγγελματικά ανήκει στη δύναμη του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Ελληνικό Επιμελητήριο) και του HATA. Καθηγήτρια Τουριστικών Επαγγελμάτων σε επιδοτούμενα σεμινάρια για ΤΕΙ και ΑΕΙ. Ασχολείται με θέματα Οικολογίας, Προστασίας περιβάλλοντος, Τέχνης και Ιστορίας, Ρατσισμού, Ξενοφοβίας, Παραδοσιακών χορών και Μουσικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά

Πολιτική Δραστηριότητα
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976.
Συντονιστική Γραμματεία στην Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καρίτσας
Σύνεδρος σε 4 συνέδρια του κινήματος
Γραμματέας της Θεματικής Οργάνωσης Τουρισμού Ν.Ε. Λάρισας
Αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (7ο Συνέδριο)

Κοινωνικές δράσεις
Μέλος του Δ.Σ. του υπερκομματικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας
Πρόεδρος ξενοδόχων παραλιών Ν. Λάρισας (1990-93)
Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας (2003-04)
Μέλος Διοικητικού της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων)
Συνέβαλε επίσης στην αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι μονογονεικές οικογένειες να έχουν την αντίστοιχή μοριοποίηση όπως και οι πολύτεκνες οικογένειες
Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Λάρισας

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Ευρυμενών και Δημοτική Σύμβουλος από το 1998 μέχρι το 2006. Μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων – Κοινοτήτων Νομού Λάρισας ΤΕΔΚ
Εκπρόσωπος στην επιτροπή εφαρμογής του Δ΄ ΚΠΣ Περιφέρειας Θεσσαλίας
Εκπρόσωπος στο ΚΕΚ και στην Αναπτυξιακή Εταιρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέλος της επιτροπής Τουρισμού της ΤΕΔΚ, μέλος Δ.Σ. Παιδικών Σταθμών και Κατασκηνώσεων
Μέλος στο Δ.Σ. της Επιτροπής Ισότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ
Μέλος τηε επιτροπής Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας
Συμμετοχή σε σεμινάρια επιμόρφωσης για την τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού σε Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και στο σεμινάριο του ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Οι Γυναίκες στην Ευρώπη»

Advertisements