Πραγματικά δεν περίμενα πως η επισκεψημότητα στο συγκεκριμένο άρθρο να είναι τόσο μεγάλη.Αυτό δείχνει πως η νεολαία ενδιαφέρεται για τα χρόνια εκείνα πως ήταν η ζωή και οι μεγαλύτεροι αναπολούν το παρελθόν.

…….Το νησί μου είναι πολύ ήσυχο και όμορφο ούλο το χρόνο. Το χειμώνα κάνει λίγο κρύο παραπάνω αλλά άμα ανάψεις το μπχαρί στην κουζίνα και σκεπαστής με μεντανίες και σαίσματα δεν σε κρυώνει.

Οι καμπνέδες είναι όμως όξου και κάθε Σάββατο που κάνουμε μπάνιο μας κόβει το κρύο.Πρέπει όμως να νυφττύμε γιατι κάθε Κυριακή πάμε εκκλησά και βάνουμε τα καλά μας τα σκουτιά.

Το χειμώνα οι μανάδες μας, μαζώνουν ελιές.Μόλις τελειώσει ο ρόγγος βάνουμε αρχή.Άμα έχει σοδιά μαζώνουμε ούλο το χειμώνα. Άμα δεν έχει κοκωλογάνε στα ξένα χωράφια να μάσουνε μια βαρέλα λάδι να βγάλμε το χειμώνα.Βάνουνε και τιναχτή καμιά φορά και τσι τινάζει γιατί είναι ψηλές οι ελιέςκι είναι αμαρτία να αφήνεις το τσιμόφυλλο ατίναο.Αυτές δεν σώνουνε και φωνάζνε τον τιναχτή.Το’ χνε και μπακαλιάρο παστό για φαι για να μη φύει νηστικός.

Μετα πάνε στο συνεταιρισμό τα σακιά κι όποτα είναι η σειρά τους τσ’ κάνουνε.Αλλιώς ούλα τα σπίτια έχνε τσουβάλια ποστιασμένα στις αυλές και ο λιόσμος φτάνει στο πγάδι.

Εδώ στο χωριό δεν διασκεδάζουμε πολύ μονάχα άμα φέρει κανένας κλαρίνα.Άμα είναι εδώ ο πατέρας μας πάμε κι εμείς και χορεύουμε, αλλιώς καθόμαστε στο χάζι με τις βαβάδες μας και κοιτάζουμε τα βιολιά.Άμα αρχίσουνε όμως οι τσακωμοί φεύγουμε.

Τ’ Αη Κωσταντίνου  είχε γίνει μια φασαρία στην πλατεία του Κοτσία και την άλλη μέρα ήτανε ούλος ο τόπος γιομάτος γυαλιά και καφάσα. Τσακωθήκανε γιατί ο γάτος δεν είπε καλά ένα τραγούδι και εκειός που το παράγγειλε   τσατίστηκε.

Κλαρίνα στο νησί φέρνε τ’Αη Γιωργιού στο Σπαρτοχώρι τ Άη Λιά στο Κατωμέρι τ’ Αη Βησσαρίωνα στο Βαθύ και άμα παντρεύεται κανένας, εκεί είναι η καλυτερή μας. Μαζώνεται ούλο το σόι και κάνει ετοιμασίες ένα μήνα. Ογάμος αρχίζει από τη μια Κυριακή που γίνονται τα στρώματα ως την άλλη που γίνεται το στεφάνι.Την Τρίτη κάνουν τα προζύμια του γαμπρού την Τετάρτη τσι νύφης και το Σαββάτο έχουνε τραπέζι και τα δυο σόγια το κάθε ένα σπίτι του.Την Δευτέραπάνε την νύφη στο πηγάδι και την Τρίτη γίνονται τα αλευρώματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ