Ωραίο το Μεγανήσι. Έχει τρία πολύ όμορφα και γραφικά χωριά. Έχει επίσης παραλίες για όλα τα γούστα..Είναι όμως μόνο αυτά το νησί μας ? Όχι βέβαια, έχει και το Κεφάλι

Στο Κεφάλι είχα πάει απο μικρός δια θαλάσσης (για ψάρεμα). Πάντα ήθελα να φτάσω εκεί όμως και από την στεριά. Ένα πρωί λοιπόν ενός καλοκαιριού πήρα τον ξάδερφο ( Ηλίας Αυγερινός) και ξεκινήσαμε την πεζοπορία μας.

Δυστυχώς πήγαμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν και ήμασταν απροετοίμαστοι. Το χειρότερο όμως ήταν πως δεν καταφέραμε να βρούμε το μονοπάτι (αρχαιότατο) και κάναμε τη ζωή μας πολύ δύσκολη γιατί το διανύσαμε από την κορυφογραμμή (η σωστότερη μέθοδος για να μη χαθεί κάποιος σε μια πεζοπορία). Επίσης πήγαμε το καλοκαίρι και.. ξεμείναμε από νερό..

Είναι λοιπόν ένα μέρος που η θέα είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ…Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το να βρίσκεσαι σε ένα βουνό το οποίο περιτριγυρίζεται από θάλασσα. Ο Βασίλης και ο Τάκης που έχουν πάει ξέρουν τι εννοώ.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε μερικές φωτογραφίες:

Φωτογραφίες από το Κεφάλι

» Τούρλος λαό εγλίτωσε και πάλι θα γλιτώσει » έλεγαν οι παλιοί.. Στο ύψωμα  »Τούρλος» μαζευόνταν ο λαός του Μεγανησίου για να γλιτώσει από τους εισβολείς…Τόσο απομονωμένο και τόσο όμορφο είναι το Ακρωτήρι Κεφάλι.

υγ: Όταν γυρίσαμε εκείνη την ημέρα, έλεγα με τον Ηλία ότι πρέπει να ξαναπάμε πάλι πιο οργανωμένα. Είχαμε σκοπό να ξανυχτίσουμε εκεί. Απ’ ότι βλέπω και ακούω (όμως), τώρα πια δε χρειάζεται και τόσο μεγάλη προετοιμασία το μόνο που χρειάζεται είναι τέσσερις ρόδες…

Advertisements