Ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει τις τελικές προτάσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Στο κείμενο του ψηφίσματος που τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα το μεσημέρι τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με τίτλο «Πρόγραμμα Καλλικράτης»: το μεγάλο βήμα της Αυτοδιοίκησης», αποτυπώνεται και επίσημα η θετική διάθεση των δημάρχων απέναντι στον «Καλλικράτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr μετά από τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ψήφισμα θα υπέρψηφιστεί τόσο από τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ δημάρχους όσο και από τη συντριπτική πλειοψηφία των προσκείμενων στη ΝΔ παρά το «μάλλον όχι» που είπε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, οι αυστηρές προϋποθέσεις που πίεζαν ορισμένοι νεοδημοκράτες δήμαρχοι να μπουν στο κείμενο για τα θέματα των πόρων και των αρμοδιοτήτων, τελικώς φαίνεται ότι στο τελικό ψήφισμα στρογγυλοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΚΕ απλώς ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τις τελικές της προτάσεις για τη χωροθέτηση, τις αρμοδιότητες, την οργάνωση των νέων δήμων κλπ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης και να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

πηγή: www.aftodioikisi.gr

Advertisements