«Ή δώστε μας την έδρα της Περιφέρειας, ή αλλιώς να φύγουμε από τα Ιόνια και να ενταχθούμε στη Δυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα», ζητά από την κυβέρνηση ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου, Διονύσης Κορφιάτης.

Χθες το βράδυ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στο νησί, συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα την έγγραφη πρόταση Κορφιάτη προς τους τοπικούς φορείς να ξεκινήσει διεκδίκηση απόσχισης του νομού της Ζακύνθου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με σύνδεσή του με τη Δυτική Ελλάδα, επικαλούμενος τις δυσκολίες μετακίνησης αιρετών και επιχειρηματιών προς την έδρα της Περιφέρειας που είναι η Κέρκυρα. Μάλιστα, ως εναλλακτική πρόταση ζητά τη μεταφορά της έδρας από την Κέρκυρα στη Ζάκυνθο, ώστε να εξαλειφθούν τα όσα προβλήματα συγκοινωνιακής σύνδεσης αντιμετωπίζουν σήμερα οι συντοπίτες του.

Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου άνοιξε νέο κύκλο συζήτησης περί της αναγκαιότητας ύπαρξης της περιφέρειάς μας, ενώ στο «χορό» του σχολιασμού μπήκαν πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη από όλα τα Επτάνησα.

Ο ίδιος ο κ. Κορφιάτης, υποστήριξε στη χθεσινή συνεδρίαση ότι το ζήτημα θα πρέπει να αποτελέσει θέμα διαβούλευσης στη συζήτηση για την διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης, και ζητά να ανοίξει ο διάλογος σε όλα τα Επτάνησα.

Ο Δ. Γεωργάτος
Ο Νομάρχης Κεφαλονιάς, Διονύσης Γεωργάτος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι υπήρχε πάντα ζήτημα μειωμένης συνοχής της περιφέρειας και υπήρχε πάντα από τα τρία νησιά μια επιφύλαξη για το κατά πόσον η περιφέρεια αυτή είναι βιώσιμη: «Ένας από τους λόγους που τα υπόλοιπα νησιά είναι επιφυλακτικά, είναι η αλαζονική, ηγεμονική συμπεριφορά της ίδιας της Κέρκυρας. Αυτό έχει προκαλέσει το να μην δημιουργηθούν συναισθηματικοί κρίκοι σε επίπεδο διοίκησης. Οι όποιοι συναισθηματικοί κρίκοι υπάρχουν, προέρχονται από την ιστορία, τους Ενετούς, τους Άγγλους κλπ. Αλλά μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα: Ωραία, και αύριο; Για το αύριο, κανείς δεν μας έχει πει μέχρι σήμερα ότι η Περιφέρεια αυτή έχει μέλλον ή γιατί η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος δεν θα πάνε πολύ καλύτερα με την Πάτρα;»

Ο Π. Σκληρός
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σκληρός, από την πλευρά του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα όσο παρουσιάζονται και πως όλα τα ζητήματα θα επιλυθούν μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πως τα προβλήματα δεν θα πρέπει να καλύπτονται «σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί» και να συζητούνται για να βρίσκουν τη λύση τους.

Πηγή: Corfu PRESS

Advertisements