Μετά την συνεδρίασητου Δ.Σ με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προυπολογισμόυ έγινε συζήτηση παρουσία επιχειρηματιών του νησίου για το ενδεχόμενο μίσθωσης τουριστικού καταφυγίου Βαθέος.

Η συζήτηση προκλήθηκε απο επιστολή που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κο Σολδάτος Βασίλης με τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Γιατί δεν τηρήσατε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3-3-2009 σχετικά με τον ελλιμενισμό του Ε/Γ ΑΓΧΙΑΛΟΣ στο Βαθύ στην θέση Α και Β του τουριστικού καταφυγίου που εσείς προτείνατε(η δική μου πρόταση ήταν δίπλα στην ράμπα)

2) Γιατί εξαιρείται απο τη δημοπράτηση το σημείο Α-Β του καταφυγίου?

3)Γιατί δεν εγαιρείται απο τη δημοπράτηση η ράμπα και ο χώρος στάθμευσης πλησίον αυτής για τη εξυπηρέτηση επιβατών και οχημάτων?

4) Γιατί με την άνω απόφαση δυσχεραίνεται εως και καταργείται  την εξυπηρέτηση με το FERY BOAT επιβατών και οχημάτων στο Βαθύ?

5) Γιατί δίνεται το δικαίωμα στον ανάδοχο του τουριστικού καταφυγίου την τοποθέτηση κικγλιδώματος με το <<μάντρωμα>> και την κατάργηση του πεζοδρομίου μεταξύ θάλασσας και δρόμου αυτοκινήτων πράγμα που είχε ζητησει σύμβουλος σας να υπάρχει επαρκής χώρος έτσι ώστε να κυκλοφορούν πεζοί και άνετα διπλό παιδικό καροτσάκι?

Τώρα ο Δήμαρχος Μεγανησίου απαντώντας αναφέρθηκε κάνοντας μια ιστορική αναδρόμη για το πώς κατέληξε το Δ.Σ στην λύση αυτή.

Για τα παραπάνω ερωτήματα δήλωσε ότι δεν μπαίνει ζήτημα για FERY BOAT αυτό αναφέρετε στην χωροθέτηση του λιμανιού όπως επίσης δεν αλλάζει ο χαρακτήρας του κοινώχριστου χώρου απο ταβέρνα Πασάς εως ταβέρνα Πόρτο Βαθύ.

Παράλληλα δήλωσε οτι ο Δήμος αναζητεί έναν επενδυτή για το Τουριστικό Καταφύγιο ο οποίος αφού μας πίσει για το επενδυτικό του σχέδιο και πλάνο θα αποδεχθεί συμφέρουσα προσφορά και μόνο τότε θα προχωρήσει στην μίσθωση.