Εργαζόμενη – εργαζόμενε, Έλληνα και μετανάστη, άνεργε, νέα, νέε,

Στις 10 Φλεβάρη απεργούμε, και απαντάμε:

Δε θα ματώσουμε άλλο, εμείς και τα παιδιά μας, για τα μεγαλοεπιχειρηματικά κέρδη.

Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, παίρνουμε μέρος στον εργατικό ταξικό αγώνα για να αποκρούσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος μας, που μας επιβάλλει η κυβέρνηση για να δώσει νέες χρηματοδοτήσεις στην πλουτοκρατία.  Πάρε μέρος και εσύ και στην επιτυχία της απεργίας για να αποκρούσουμε τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το γκρέμισμα όσων απόμειναν σε ασφαλιστικά δικαιώματα και σε συντάξεις.

Άφησε το φόβο στην άκρη τώρα! Τα διλήμματα του τύπου « Δέξου τώρα τις νέες θυσίες για να μην έρθουν ακόμη σκληρότερα μέτρα» ,  «Δέξου τη μείωση του μισθού σου ή μισή δουλειά για να μην απολυθείς» , «Συναίνεσε να δουλεύεις ως τα βαθιά γεράματα και μια σύνταξη – επίδομα φτωχοκομείου, αλλιώς δε θα έχεις τίποτα» , είναι ψεύτικα.  Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Θυμήσου: Τι κέρδισες εσύ από τις θυσίες που σου επέβαλαν οι κυβερνήσεις για «την ισχυρή Ελλάδα» στην ΟΝΕ και στην ΕΕ; Σου πάγωσαν μισθούς, σου έφεραν αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά), υπονόμευσαν το οχτάωρο και τη σταθερή δουλειά, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας και τώρα σου ζητάνε και τα ρέστα. Να πληρώσεις και την κρίση.

Για την κρίση οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες. Υπεύθυνοι είναι οι μεγαλοβιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, τα τεράστια και αμύθητα κέρδη που συγκέντρωσαν από τη δική μας εκμετάλλευση. Αυτοί δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που τους δίνονται, με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Τώρα σου λένε: ό γέγονε-γέγονε . Για να βγούμε από την κρίση, χρειάζεται συστράτευση και συναίνεση. Σου λένε δηλαδή ότι πάλι εσύ πρέπει να πληρώσεις τώρα και για τα σπασμένα τους.

Μη δέχεσαι να σε κοροϊδεύουν ότι για την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζεις ευθύνονται οι αυτοαπασχολούμενοι που φοροδιαφεύγουν ή οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο στόχος τους είναι να διαχωρίσουν το λαό για να περάσουν χωρίς αντιστάσεις τα σκληρά και άγρια αντιλαϊκά μέτρα που μας πλήττουν όλους. Ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση είναι να αντεπιτεθούμε με την πάλη μας, με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας, με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.

Όλοι μαζί στην απεργία, όλοι μαζί στον αγώνα για σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί – αντεργατικοί νόμοι, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης 5 χρόνια νωρίτερα για τις γυναίκες. Για σύγχρονες εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.  Πάρε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια σου σε κάθε εργασιακό χώρο, καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στους εκπροσώπους της εργατικής αριστοκρατίας, στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Αυτοί και χθες και πολύ περισσότερο σήμερα υπονομεύουν τον αγώνα και βάζουν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα σε βάρος σου.

Η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ δε θέλει ενιαίους – συντονισμένους αγώνες, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα πάνω από όλα βάζει τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης και την υπεράσπιση της ταξικής συνεργασίας με την εργοδοσία, γι’ αυτό και αρνήθηκε να πάρει απόφαση για τις 10 του Φλεβάρη που απεργεί η ΑΔΕΔΥ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Όλοι στη μάχη για την απεργία και στη συγκέντρωση στον ΑΗ ΜΗΝΑ στις 9.30 π.μ.

Να πληρώσουν τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με 45% φορο στα κέρδη τους, τέρμα σε φοροαπαλλαγές προνόμιά. Κανένας σεβασμός, καμιά υπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική.

Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.

Να οικοδομήσουμε την ενότητά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και τον ίδιο δρόμο.

Για να κατακτήσουμε σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 10  ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ  9.30 πμ  ΣΤΟΝ  ΑΗ ΜΗΝΑ

Advertisements