Εργαζόμενες εργαζόμενοι 

Μετά την προπαγάνδα των τελευταίων μηνών, χθες βγήκε και ο Πρωθυπουργός και κάλεσε του εργαζόμενους και το λαό σε «εθνική συστράτευση» για να σωθεί δήθεν η χώρα από την επίθεση των «διεθνών οικονομικών οίκων» και να διατηρήσει την «εθνική ανεξαρτησία» της.

Ζήτησε από τα θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να πούνε «σφάξε αγά μου ν’ αγιάσω», ανάγοντας αυτή τη στάση σε ύψιστο «πατριωτικό» καθήκον.

Μας είπε ότι θα προχωρήσει ( με την συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ ) σε:

  • Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Γενικό «πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Επιβολή έμμεσου φόρου στα καύσιμα.
  • Περικοπή κατά 10% όλων των επιδομάτων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Πάγωμα όλων των προσλήψεων στο δημόσιο και παράλληλη συγχώνευση και κατάργηση φορέων
  • Περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων,
  • Νέο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική,
  • Μεγάλες και σαρωτικές φορολογικές αλλαγές,

 

Η πρόκληση της κυβέρνησης και των κομμάτων που συναθροίζονται στο μαύρο αντεργατικό – αντιλαϊκό μπλοκ δεν έχει όρια.

Προσπαθούν να πείσουν ότι τα παραπάνω μέτρα υπηρετούν  γενικά και αόριστα το «εθνικό συμφέρον» και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, ντόπιων και ευρωενωσιακών, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης.

Την περίοδο που η καπιταλιστική οικονομία κατέγραφε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καμιά από τις τότε κυβερνήσεις του δικομματισμού δεν κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό σε «εθνική συστράτευση» για να μοιραστούν τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι προαποφασισμένα και κοινά για το σύνολο των καπιταλιστικών κρατών. Προβλέπονται από τις συνθήκες της ΕΕ που έχουν συνυπογράψει όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ανάμεσά τους και οι ελληνικές.

Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια.

Ο δρόμος ανάπτυξης στον οποίο σέρνουν το λαό είναι σάπιος και αδηφάγος απέναντι στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες,  η ικανοποίηση των οποίων περνάει αναπόφευκτα μέσα από την κατάργηση της εκμετάλλευσης αλλά και των ίδιων των καπιταλιστών.

Εργαζόμενοι εργαζόμενες

Ψηλά το κεφάλι χωρίς  φόβο και η μοιρολατρία, δίνουμε απάντηση με την συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη, με ενιαίο μέτωπο εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, αυτών που έχουν τα μικρομάγαζα και τις μικρές βιοτεχνίες,

 

Ενιαίο λαϊκό μέτωπο απέναντι στο ενιαίο μέτωπο της πλουτοκρατίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements