Για την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων του ΘΗΣΕΑ και την παράταση  των δύο ετών που θα δοθεί μίλησε η νέα Περιφερειάρχης, Βάσω Αλεξανδρίδου, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Λευκάδας μια και σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ δυστυχώς δεν είχε να πει τίποτε. Σε ερώτησή μας για το ποια έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ που αφορούν την Λευκάδα και ποια είναι αυτά η κ. Αλεξανδρίδου μίλησε αόριστα επισημαίνοντας  ότι στη συνάντησή της με τους δημάρχους και το νομάρχη συζήτησαν για τα έργα που πρόκειται να ενταχθούν χωρίς να έχει τη δυνατότητα να μιλήσει συγκεκριμένα αφού δεν γνωρίζει για ποια έργα πρόκειται, εκτός από κάποια που έχουν ενταχθεί στη λεγόμενη «γέφυρα», προέρχονται δηλαδή από τον Γ ΚΠΣ.
«Είχαμε μια συζήτηση με τη νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση όπου γίνανε προτάσεις ποια έργα πρέπει να εντάξουμε. Υπάρχουν ώριμα έργα που μας πρότειναν και θα συζητήσουμε ποια πρέπει να ενταχθούν. Δυστυχώς τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων είναι πολύ λίγα» , τόνισε η κ. Αλεξανδρίδου δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Για να μιλήσουμε με νούμερα τα χρήματα για το ΕΣΠΑ είναι πάνω από 100 εκατομ. ευρώ λιγότερα από αυτά που είχαν δοθεί στον προκάτοχό της για το Γ ΚΠΣ.    Σε ότι αφορά το ΘΗΣΕΑ το ποσόν που δεν έχει απορροφηθεί για την Λευκάδα είναι πολύ μεγάλο και η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα γιατί θα είναι κρίμα να επιστρέψουν χωρίς να έχουν γίνει έργα. Στην συνέχεια η κ. Αλεξανδρίδου αναφέρθηκε σε ένα τομέα που γνωρίζει καλά και που γι αυτό αφιέρωσε και την περισσότερη ώρα της. Πρόκειται για τον τουρισμό και τις προτάσεις που έχει σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μίλησε για τις νέες προοπτικές της ΕΤΙΝ αλλά και την ανάπτυξη μορφών τουρισμού, όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο συνεδριακός και θρησκευτικός τουρισμός. Προανήγγειλε τη δυναμική παρουσία των Ιονίων στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και αξιοποίηση όλων των μέσων προβολής. Μεταξύ των πόλεων που θα διαφημιστούν τα Ιόνια, είναι η Σόφια στη Βουλγαρία, η Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, ενώ παρουσία θα υπάρχει και στη Ρουμανία.

Η κ. Αλεξανδρίδου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, αλλά και των παραγωγικών φορέων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα τουρισμού. Σε ότι αφορά το θέμα που αφορά την έδρα της Περιφέρειας για το αν θα αλλάξει και αν θα πρέπει να γίνει η Λευκάδα η νέα περιφερειάρχης απέφυγε να απαντήσει.

πηγή:lefkadapress.gr

Advertisements