Πολυταλαντούχος ο συντοπίτης μας Μεγανησιώτης συγγραφέας, φαρμακοποιός… και δεινός σκακιστής Παναγιώτης Κονιδάρης. Όπως διαβάσαμε αναδείχτηκε δεύτερος στην Ελλάδα στον 6ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, με πρώτο τον Θεσσαλονικιό Κώστα Πρέντο και τρίτο τον Πατρινό Φίλιππο Τερζή. Να τον συγχαρούμε για την επιτυχία του αυτή… η οποία όπως είδαμε με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν είναι δα και η πρώτη και δεν θα είναι σίγουρα και η τελευταία… Τώρα, τι να πω… Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως τα προλαβαίνει όλα αυτά ο συμπαθής συντοπίτης μας! Ιδιαίτερα δε τώρα με τις αυξημένες υποχρεώσεις.

Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε την ίδια ημέρα και ώρα -Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 10.30 ώρα Ελλάδας- στις 29 χώρες που είχαν δηλώσει συμμετοχή (Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία). Είχε προκηρυχθεί από τη Διαρκή Επιτροπή της FIDE για το Καλλιτεχνικό Σκάκι (Permanent Commission for ChessCompositions – PCCC).

(Πρόβλημα 419) Chr. Jones, US Problem Bulletin, 1990, Βοηθητικό σε 4 κινήσεις. 

Ο διαγωνισμός έγινε σε δύο τμήματα: το πρώτο προορίζονταν για έμπειρους λύτες και τα αποτελέσματα μετρούσαν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης. Το δεύτερο τμήμα απευθύνονταν σε λιγότερο έμπειρους λύτες, περιλάμβανε ευκολότερα προβλήματα, και τα αποτελέσματα δεν θα μετρήσουν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

Η κατάταξη των λυτών ήταν ατομική, δεν προβλέπονταν κατάταξη χωρών. Τα αποτελέσματα των λυτών (στο κύριο τμήμα) θα συνυπολογιστούν με αυτά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, για την κατάρτιση της εθνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης τον Οκτώβριο, στην Κρήτη.

Βαθμολογήθηκαν οι παρακάτω, όλοι στην κατηγορία-1 :

Κώστας Πρέντος, Παναγιώτης Κονιδάρης, Φίλιππος Τερζής, Αθανάσιος Σπηλιάδης, Απόστολος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνος Σμπούκης, Γιώργος Φινοκαλιώτης, Νικόδημος Κοτρώτσος, Γιώργος Σταματόπουλος, Αιμίλιος Λευτεριώτης, Κλέλια Λυκοθανάση, Εμμανουήλ Μανωλάς.

πηγή:lefkadanews-ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Advertisements