Το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή αποκαλύπτοντας ότι από 1-5 Μαρτίου στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα περάσουν από έλεγχο ποιότητας την διαδικασία ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων.

Μετά τις 15 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε βαμβάκι και τομάτα καθώς και τα ποιοτικά παρακρατήματα.

Στο μεταξύ εκτός επιδοτήσεων τίθενται περίπου 170 χιλιάδες αγρότες που λαμβάνουν κάθε χρόνο ποσό μικρότερο ή ίσο με 200 ευρώ.

Παρουσία του υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη η κα Μπατζελή ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι βάσει του Κανονισμού της ΕΕ, η Ελλάδα μπορούσε να τοποθετήσει το κατώτατο όριο καταβολής των επιδοτήσεων από 100-400 ευρώ. Επέλεξε, όπως διευκρίνισε, τα 200 ευρώ επειδή καλύπτει τον μικρότερο αριθμό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, περίπου 10-15 χιλιάδες (οι υπόλοιποι είναι ετεροεπαγγελματίες).

πηγή:http://www.kolivas.de/

Advertisements