Και ο Καλλικράτης προ των πυλών!Και μετά?

Το Μεγανήσι θα πάψει πια να είναι δήμος ανεξάρτητος.Θα αποτελεί ΕΝΑΝ από τους πολλούς δήμους του νομού Λευκάδας.Κι εδώ μπαίνουν πολλά ερωτηματικά στα οποία δεν μας έχει απαντήσει κανένας.

Φόβοι τους οποίους δεν λαμβάνει κανένας υπόψην.

Απορίες που κανείς δεν μπορεί να λύσει,είτε γιατί εθελοτυφλεί ,είτε γιατί δεν γνωρίζει.

Η κυβέρνηση παίζει το δικό της παιχνίδι,και τα στελέχη της το ίδιο.

Κι αυτοί που θα αποφασίσουν για μας είναι όλοι δικοί τους.Αμέσως αυτό με κάνει να αμφιβάλω για το ποιά θα είναι η θέση τους στο να παραμείνουμε δήμος.Αν θα υπερασπιστουν αυτό που θέλουμε εμείς η αυτό που συμφέρει τους ίδιους.Αν  λάβουν εν τέλει υπόψην τους το τι θέλουμε.

Το Μεγανήσι έχει ιδιαίτερότητες.Εχει δικό του πολιτισμό,και διαφορετική κουλτούρα από την υπόλοιπη Λευκάδα.

Εχει τη δική του ξεχωριστή ανάπτυξη για την οποία πάλεψε μόνο του.Εχει τη δική του νοοτροπία αν θέλετε ,και τα δικά του προβλήματα .Τις δικές του ανάγκες ,τις οποίες δεν νομίζω ότι κανενα δημοτικό συμβούλιο αποτελούμενο στην πλειοφηφία του από μη Μεγανησιώτες θα  καταλάβει και θα στηρίξει,όσο δυναμικοί κιαν είναι αυτοί που θα μας εκπροσωπούν.Οση διάθεση και νάχει ο εκάστοτε δήμαρχος Λευκάδας να βοηθήσει.Ολα θα είναι θέμα απόφασης Δημ. συμβουλίου,στο οποίο θα κατέχουμε αναλογικά την μειοψηφία.

Κι αν κάνω λάθος κι έχω άγνοια ,ας μας πει κάποιος πώς αλλιώς θα είναι΄.Ας μας εγγυηθούν αυτοί που πρεσβεύουν τον Καλλικράτη ότι θα είναι καλύτερα να είμαστε όλοι μαζί.Ισως στο μέλλον αποδειχτεί αλλά τώρα δεν είναι κατάληλη η ώρα για πειράματα.Ας αφήσουν το Μεγανήσι στην άκρη, Μπορεί καλύτερα μόνο του.

Κι επειδή φοβάμαι ότι και η ίδια η κυβέρνηση δεν ξέρει ακριβώς τι πάει να κάνει,και πώς θα το χειριστεί όλο αυτό ,κι επειδή κι εμείς δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι χάνουμε και τι κερδίζουμε,[γιατί κανένας δεν ξέρει να μας πεί]ας κάνουμε κάτι πριν είναι αργά.

Εχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι η φωνή μας μπορεί να ακουστεί.Μην μείνουμε απαθείς .Ας αντιδράσουμε .Οπως μπορούμε,και όπου πρέπει.Δεν μπορεί ,κάποιος τρόπος θα υπάρχει΄.Πρέπει να πάρουμε όλοι θέση.Πολίτες επαγγελματίες, σύλλογοι, σχολεία , Τ.Ο κομμάτων,όλοι μαζί ενωμένοι.Και φυσικά ο δήμαρχος και το δημ.συμβούλιο.Χωρίς δευτερες σκέψεις,πολιτικές ,προσωπικές,κομματικές.

Για τί φοβάμαι ότι μετά θα είναι αργά.Ας ζητήσουμε μια ευκαιρία ,τουλάχιστον για μια τετραετία ακόμα.Κι όταν ξεκαθαρήσουν τα πράγματα και μας πείσουν[! ]…κι εμείς μαζί τους τηνεπόμενη φορά.

Τώρα όμως, σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το νησι είναι κρίμα να το παραδόσουμε άνευ όρων .Σκεφτείται μόνο το πιο απλό.Ενα εισιτήριο στα χέρια ενός τουρίστα απο το λεωφορείο του δήμου,το οποίο θα γράφει πάνω δήμος Λευκάδας,γιατί το»δήμος Μεγανησίου » δεν θα υπάρχει πια πουθενά.Αφήστε που ακόμα δεν ξέρουμε τι θα είμαστε,πώς θα λεγόμαστε. Επαρχία,κοινότητα,η αλλιώς? [το ψάχνουν ακόμα]

Ελάτε να φωνάξουμε όλοι μαζί.Για μια δεύτερη σκέψη,για μια δεύτερη ευκαιρία,για να μην χάσουμε άδικα την πρωτιά και την αυτονομία μας.Κάντε  κι εσείς τις προτάσεις σας .[Το site είναι στη διάθεση σας.]

Για να κρατήσουμε την ταυτότητά μας……..

Advertisements