Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει σήμερα Τετάρτη  3/3/10,                 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου ( Κατωμέρι ) με τα παρακάτω θέματα

ημερήσιας διάταξης :

Απαντήσεις σε ερωτήματα- Ενημέρωση Δημάρχου

  1. 1.      Έγκριση ή μη οικονομικού Απολογισμού έτους 2009 Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄Ταφίων΄΄ .( εισηγητής : οικονομική υπηρεσία )

 

  1. Έγκριση ή μη  προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων, οικονομικού έτους 2010 Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄Ταφίων΄΄ .   ( εισηγητής : οικονομική υπηρεσία )

 

  1. 3.      Παραχώρηση δικαιώματος λειτουργίας ελαιοτριβείου Σπαρτοχωρίου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σπαρτοχωρίου. ( εισηγητής η κα Μάντζαρη Βησσαρία )

 

  1. 4.    Παρουσίαση προμελέτης: <<Δικτύου χώρων Πολιτιστικής διαδρομής Μεγανησίου >>

( εισηγητής ο μελετητής κος Ρούμπας Ευάγγελος )

  1. Παρουσίαση προμελέτης: <<Ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών , ενοποίησης χώρων Πολιτιστικού ενδιαφέροντος>> 

( εισηγητής ο μελετητής κος Ρούμπας Ευάγγελος )

  1. 6.    Παρουσίαση πρότασης, κτηματολογικής και πολεοδομικής μελέτης οικισμών Βαθέος και Κατωμερίου.

( εισηγητές οι κ.κ. Γερασόπουλος Θωμάς- Τσώλης Κων/νος )

meganisinews

Από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εδώ συζητείται μία συνολική πρόταση για τις πολιτιστικές υποδομές του Νησιού μας, που όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος, φιλοδοξεί να αναδείξει το πολιτιστικό στίγμα του Νησιού μας. Συγκεκριμένα η πρόταση περιέχει την δημιουργία δύο μουσείων και ενός πολιτιστικού χώρου στα πλαίσια ενός δικτύου πολιτιστικών υποδομών. Επίσης προτείνεται η ανάδειξη ενός περιπατητικού δικτύου, που θα συνδέει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του Νησιού ( μουσεία, πηγάδια, ανεμόμυλοι, εκκλησίες, σημεία ενδιαφέροντος και παρατήρησης,  θέσεις εναλλακτικού τουρισμού, κλπ)

            Επίσης γίνεται η ανάρτηση της κτηματολογικής και πολεοδομικής μελέτης, όπως προτείνεται από τους μελετητές, που στα πλαίσια του ΣΧΟΟΑΠ που εκπονείται, θα οργανώσει, θα νοικοκυρέψει και θα δώσει το ανάλογο χρώμα στους οικισμούς μας. Η ανάλογη μελέτη για τον οικισμό Σπαρτοχωρίου θα κατατεθεί σε μερικές εβδομάδες. Έτσι ή αλλιώς ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα στο Νησί μας, και είναι σημαντικό όλοι να συμβάλουμε με θετική σκέψη και υπευθυνότητα, αφού αυτά τα έργα είναι τα σημαντικότερα για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος.

Advertisements