Συνεχίζουμε με τις Μεγανησιώτικες συνταγές με την  συνταγήΠΑΛΑΜΙΔΙ ΜΕ  ΣΠΑΕΤΟ που μας έστειλε η φίλη και συντοπίτισσα Νίκη Ζαβιτσάνου .

Όπως μας λέει το φαγητό αυτό το συνήθιζαν πολύ στο Σπαρτοχώρι απο πολύ παλία. Μπορείτε στο e mail της σελίδας μας να στείλετε και εσύς μια συνταγή meganisinews@yahoo.gr απο το Μεγανήσι που σύγουρα είναι πάρα πολλές.

Βάζουμε σε ταψί την παλαμίδα κομμένη σε φέτες, αφού έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι.
Από πάνω ρίχνουμε σκόρδο ψιλοκομμένο, κρεμμυδάκι, ντομάτα τριμμένη, λάδι και συμπληρώνουμε νερό.
Αφού ψηθεί το ψάρι και ροδίσει από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε, προσθέτουμε νερό βραστό και συμπληρώνουμε το σπαέτο. (όπως το γιουβέτσι περίπου). Μόλις το ζυμαρικό βράσει, είναι έτοιμο.
(Για τις ποσότητες δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, νομίζω ότι κάθε μαγείρισσα ξέρει με το μάτι πόσο νερό να συμπληρώσει για να βράσει το ζυμαρικό!)
Advertisements