ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ

Είναι μία θλιβερή στιγμή στην ιστορία του δήμου Μεγανησίου.

Ο κάθε ένας πήρε τις ευθύνες του.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που   συστήθηκε ο δήμος που εκχωρεί προφασιζόμενος αδυναμία σημαντικό  περιουσιακό του στοιχείο.

Το λιμάνι είναι το πρώτο σε σημασία αναπτυξιακό εργαλείο.

Το ότι μέχρι χθες ήταν δημόσια περιουσία και σήμερα παρά την θέληση της πλειοψηφίας των Μεγανησιωτών  , θα αποφασίζει για αυτό αποκλειστικά ένας ιδιώτης αδιαφορώντας για την γνώμη των δημοτών  , είναι η πιό σημαντική ήττα.

Τα ανόητα φληναφήματα με τα οποία επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί περίπου ως όραμα για την ανάπτυξη η εκχώρηση του λιμανιού , αλλά και οι προκλητικές ανακρίβειες που ακούστηκαν (π.χ. ότι δεν υπάρχει παράδειγμα λειτουργίας δημόσιου τουριστικού καταφυγίου) το μόνο που δείχνουν είναι έλλειψη γνώσης και «ξεροκέφαλη» εμμονή σε ιδεολογήματα άλλων εποχών .

Το Μεγανήσι είτε σαν αυτόνομος δήμος είτε σαν μέρος ενός μεγαλύτερου δήμου θα είναι πιό φτωχό. Θα διαπραγματεύεται με μικρότερη ισχύ.

Αν σκεφτούμε με τα λεγόμενα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ποτέ καμία ιδιωτική επιχείρηση δεν θα προχωρούσε σε μία τέτοια εκποίηση.

Διότι ακόμα και αν δεν τους ενδιαφέρει η υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να σέβεται και να προστατεύει την περιουσία των δημοτών  και πιστεύουν στο δήμο επιχειρηματία  , προχώρησαν σε μία ενέργεια που και με επιχειρηματικά κριτήρια κρινόμενη αποτελεί γκάφα ολκής.

Η δημοτική αρχή στην εκπνοή της θητείας της  συνδέθηκε με ευθύνη αυτών που υπερψήφισαν την απόφαση με την μείωση και σημαντική απαξίωση του δημόσιου χώρου ,της δημόσια περιουσίας και την υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού μας.

Και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που επέλεξαν να αντιδράσουν .

Και ιδιαίτερα στον Θανάση Κονιδάρη που μίλησε «όρθιος».

Το κείμενο του Συντάκτη καί τα σχόλια, δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα το meganisinews

Advertisements