Σε πολυ γνωστό τηλεοπτικό σταθμό μίλησε σήμερα ο Γεράσιμος Καλλίνικος για το γεγονός του Μ.ΣΑΒΒΑΤΟΥ που έγινε στο Βαθύ Μεγανησίου με τα ψάρια του ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ.

Σε επικοινωνία που είχε το site μας με άλλο Μ.Μ.Ε μας είπαν οτι εξετάζουν το γεγονός πολύ σοβαρά και μας ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο την ώρα που γίνεται η αλίευση του ψαριού.

http://www.youtube.com/watch?v=37QzGUem38M

Μια παλαιότερη αναφορά γίνεται από το ειδησεογραφικό site  “Express.gr “ στις  07/08/09. Παραθέτουμε το απόσπασμα: […]»Στα παραλιακά μέρη ο άγιος έχει προτίμηση στα ψάρια. Στο Μεγανήσι της Λευκάδας, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βησσαρίωνα , που κατάγεται από την Πύλη Τρικάλων και τον οποίο ευλαβούνται πολύ οι Μεγανησιώτες, επειδή τους έβγαλε νερό, τους έπνιξε και τα τσακάλια, βγαίνουν στον γιαλό τρία ψάρια, τα ψάρια τ’ Αη – Βησσάρη. Τα ψαρεύουν και τα μαγειρεύουν για τον κόσμο. Πιστεύουν ότι έρχονται ακόμα και σήμερα»[…].

Φέτος το 2010, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του meganisinews αναδημοσιεύουν μέχρι στιγμής και απ’ όσα μπορέσαμε να βρούμε τα παρακάτω sites: www.inews.gr, www.zougla.gr, troktiko.blogspot.com, www.kolivas.de, www.mytext.gr, mylefkada.fatcow.com, fox.gr, dimouva.blogspot.com,mylefkada.gr.

Advertisements