Οι Μεγανησιώτικες συνταγές είναι και πάλι εδώ με ένα εύκολο και νοστιμότατο πιάτο….Την Παλαμίδα στο κεραμίδι…

Υλικά

1 μεγάλο παλαμίδι

αλάτι- πιπέρι-πίγανη

1 φλιτζάνι λάδι

2 λεμόνια (το ζωμό)

και 1 κλασσικό κεραμίδι, κεραμικό πάντα…

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το παλαμίδι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι… Λαδώνουμε το κεραμίδι και τοποθετούμε επάνω το ψάρι. Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτα… Οταν ψηθεί καθαρίζουμε το ψάρι απο τα κόκαλα και το δέρμα , το κόβουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και αρκετή ρίγανη… Χτυπάμε σ’ένα μπόλ το λάδι, το ζωμό απ τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι…

Σερβίρουμε σε χαμηλό πιάτο και…. Καλή σας όρεξη

Advertisements