Νέα Μαρίνα στο Ιόνιο!

Μια καινούρια μαρίνα με πλήρεις προδιαγραφές ξεκινάει την λειτουργία της από αυτό το καλοκαίρι, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας, στο Μεγανήσι Λευκάδας! Η “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ” κατασκευάστηκε ώστε να φιλοξενήσει την ολοένα αυξανόμενη κίνηση σκαφών που παρατηρείται στην περιοχή τα τελευταία 4 χρόνια και αποτελεί ένα κόσμημα στον χώρο του ελληνικού yachting.

Το παλιό λιμάνι στο Βαθύ, αναβαθμίστηκε με την κατασκευή νέων κριπηδωμάτων, παροχές νερού – ρεύματος, σταθμό καυσίμων, σταθμό λυμμάτων, τουαλέτες, ντούς, καφέ αλλά η διαφορά δεν είναι στις εγκαταστάσεις αλλά στην παρουσίαση του πρότζεκτ. Ο δήμος σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε το project, δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα φιλοξενίας όπου όλος ο οικισμός μετατράπηκε στην πιό γραφική μαρίνα παγκοσμίως.

Όλη η πόλη μια Μαρίνα!

Με καλά κρυμμένα όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που καθιστούν την Οδυσσέας Μαρίνα απόλυτα σύγχρονη σε εξοπλισμό και τεχνολογία, τα πέτρινα κριπηδώματα, τα ανοιχτόχρωμα κεραμμύδια στα κτίρια, οι χρωματισμοί του χώρου σε συνδυασμό με την ασύγκριτη τοποθεσία του Βαθιού είναι ότι ονειρεύεται όποιος γυρνάει την Ελλάδα με σκάφος το καλοκαίρι. Απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί στην καταπράσινη περιοχή, με θέα τον φωτισμένο Σκορπιό του Ωνάση σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από την είσοδο του λιμανιού. Τα μαγαζιά προσφέρουν ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος με διερχόμενο σκάφος σε προμήθειες, ενώ η διασκέδαση είναι δεδομένη αφού λειτουργούν μπαρ, καφέ και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια – ψαροταβέρνες που θα επισκεφτεί κάποιος στα ελληνικά νησιά με τιμές 1990!! Η τοποθεσία ξεχειλίζει από παράδοση και αυθεντικότητα ενώ οι ποιοτικές πινελιές όπως η προσθήκη εστιατορίου με Ιταλική κουζίνα συνδράμουν στην ολοκληρωτική κάλυψη των αναγκών του επισκέπτη.

Πρόσφατα μάλιστα, το νησί έγινε πόλος έλξης αρκετών δημοσιευμάτων όταν ένας παγκόσμιος οικονομικός γίγαντας με το όνομα Ρόθτσαϊλντ αποφάσισε να αγοράσει 3200 στρέμματα (όλο το Νότιο κομμάτι του Νησιού, καθώς και ένα μικρό νησί που βρίσκεται κοντά σε αυτό το σημείο) και να μετατρέψει το σημείο αυτό σε μέρος για λίγους, εκλεκτούς και ζάμπλουτους. Πολλά ονόματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, κατα τα δημοσιεύματα, όπως ο κος Αμπράμοβιτς, η κα. Νικόλ Κίντμαν, η κα Μαρί Σαντάλ μετά του συζύγου της Παύλου και αρκετοί άλλοι που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των διεθνών MEDIA για το Μεγανήσι.

Οδυσσέας Μαρίνα

Η μαρίνα είναι το αποκορύφωμα στην εκπληκτική παροχή υπηρεσιών που το Μεγανήσι προσφέρει στους επισκέπτες του. Καλά ρεμέτζα για σκάφη μέχρι και 30 μέτρα, παροχή νερού και ρεύματος στις προβλήτες (ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι πλωτές προβλήτες αλλά αυτό θα γίνει το χειμώνα του 2011),σταθμός καυσίμων για ανεφοδιασμό, σταθμός για την άντληση λυμμάτων (υποχρεωτική λειτουργία με τα νέα μέτρα περί άδειας απόπλου), ένα πανέμορφο Caffee που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πάρα πολλές ποικιλίες και συνδυασμούς παρέα με φοβερή μουσική και το σημαντικότερο πολύ καλές τιμές για όλα τα σκάφη, ειδικά στην περίοδο οικονομικής κρίσης που τα σκάφη μόνο έξοδα είναι για τους ιδιοκτήτες τους.

Ενδεικτικά, ένα ιδιωτικό σκάφος με πλάτος 4 μέτρα και μήκος 13 θα πληρώνει το μήνα σε high season 384€ χωρίς Φ.Π.Α. ενώ για αντίστοιχο συμβόλαιο έτους το κόστος θα είναι περίπου 2,400 € χωρίς ΦΠΑ. Τιμές σαφώς χαμηλότερες από οποιαδήποτε άλλη Ελληνική Μαρίνα ειδικά εαν αναλογιστεί κάποιος ότι το σημείο που βρίσκεται η Οδυσσέας Μαρίνα είναι σε ίση απόσταση από την Λευκάδα με τις πανέμορφες παραλίες (3 ν.μ.), το Βόρειο μέρος της Κεφαλλονιάς (6 ν.μ.) με το γραφικό και ξακουστό Φισκάρδο, την Ιθάκη (5 ν.μ.) από όπου η Οδυσσέας Μαρίνα άντλησε και το όνομά της και τα ονειρεμένα και ερημικά νησιά Κάλαμος και Καστός. Δεν ξεχνάμε φυσικά τον Σκορπιό. Το νησί που έκανε ξακουστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο λόγω του Ωνάση.

Με ορμητήριο την Οδυσσέας Μαρίνα στο Μεγανήσι, τα σκάφη αποφεύγουν και την χρονοβόρα και πολλές φορές επικίνδυνη διαδικασία του διάπλου της Λευκάδας, όπου το καλοκαίρι βρίθει από ενοικιαζόμενα σκάφη αναψυχής και ντόπιους εκδρομείς, οι οποίοι γνωρίζουν μόνο το Full Ahead ως ταχύτητα και κροσσάρουν κάθετα το σημείο ανάμεσα σε αλλαλαγμούς χαράς και βλέμμα Μουτζαχεντίν προ μάχης την ώρα που προσπερνάνε τα ιστιοπλοϊκά σκάφη από το πλάι, πετάγοντας πίδακες νερού σε όποιον βρίσκεται σε ακτίνα 3/4 του μιλίου προς πάσα κατεύθυνση.

Conclusion

Με την προσθήκη μιας οργανωμένης μαρίνας σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας, φένεται ότι το Ελληνικό Yachting ξεκινάει σιγά σιγά να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στα σκάφη που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και αδυνατούν να βρουν έστω και τα απαραίτητα πολλές φορές στα σημεία που επισκέπτονται. Με την χρεώση των υπηρεσιών, αναβαθμίζεται η περιοχή και ελαχιστοποιεί τα φαινόμενα έντονης ρύπανσης και καταπάτησης που παρατηρούνται συχνά στα σημεία με μεγάλη προσέλευση σκαφών καθώς και οι διενέξεις που δημιουργούνται μεταξύ επισκεπτών. Μακάρι στο άμεσο μέλλον το παράδειγμα του Δήμου Μεγανησίου να ακολουθήσουν και άλλες δημοτικές αρχές, κάτι που συνολικά θα αναβαθμίσει την χώρα μας στο παγκόσμιο στερέωμα ώς προορισμός ενώ παράλληλα θα προστατεύσει τον φυσικό πλούτο που αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Ελλάδας στην σύγχρονη ιστορία της.

πηγή:Yachtguide.gr

Advertisements