Ένα θέμα πού έχει πολυσυζητηθεί, χωρίς σαφές συμπέρασμαμα γιά το τί ακρίβως γίνεται καί μας αφορά ως αναγκαστικά περαστικοί από τα συγκεκριμένα διόδια, αφήνωντας καί εμείς μία μικρή περιουσία …

Πρόκειται για ένα δρόμο που εκτός της φυσικής επικυνδυνότητάς του, λόγω των στροφών και της έλλειψης προστατευτικού στηθαίου, έχει εγκαταλειφθεί με ελάχιστα βελτιωτικά έργα και σημεία παγίδες, πολλές φορές μοιραία για τους άτυχους οδηγούς. Το καταμαρτυρούν οι εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία μόνο χρόνια.

Γι’ αυτό το δρόμο καλούμαστε να πληρώσουμε από τις αρχές του Σεπτέμβρη € 2,80, όσα δηλαδή και στην Αττική Οδό! Όλα δείχνουν ότι σκοπός της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο, πάντα με την έγκριση του ελληνικού κράτους και των αρμόδιων υπουργείων, είναι να πολλαπλασιάσει αυτό το νούμερο τα επόμενα χρόνια, με την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην ενδιάμεση διαδρομή Πάτρας-Κορίνθου. Σα να μην έφτανε αυτό, τα έργα θα περιορίσουν το δρόμο στα όριά του, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής Πάτρα-Αθήνα και ενισχύοντας την επικινδυνότητά του. Δηλαδή μια ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο που θα την πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά.

Όπως αποκάλυψε ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.

ΟΔΗΓΙΑ 1999/62/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1999:187:0042:0050:EL:PDF

Σχετικά άρθρα: http://paranoma-diodia.blogspot.com/

Διόδια Πατρών Κορίνθου

Διόδια Πατρών Κορίνθου

Διόδια Πατρών Κορίνθου

Διόδια Πατρών Κορίνθου

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:

ΑΡΝΗΘΗΤΕ να πληρώσετε το αντίτιμο καί αν δεν σας δώσουν ΖΗΤΗΣΤΕ τη φόρμα συμπλήρωσης άρνησης διοδίων. Ποντάροντας στην άγνοια μερικοί έξυπνοι υπάλληλοι θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν την φόρμα καί να κόψουν καί πρόστιμο που σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτείτε!

Επίσης απευθυνθείτε στο http://www.pesoxi.gr/

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

Φόρμα Συμπλήσωσης Άρνησης Διοδίων

Φόρμα Συμπλήσωσης Άρνησης Διοδίων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο πινακίδα, όχι Ονοματεπώνυμο !

Πηγές: http://www.patranews.gr, wwwpesoxi.gr