https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/_QW_USKRkIzk/SFgPdJx70tI/AAAAAAAAFVY/TX9OxFo659g/s400/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B1.jpg

Το Meganisinews προτείνει ένα γρήγορο και εύκολο «έδεσμα» μέσα απο τις Μεγανησιώτικες Συνταγές, τη νόστιμη Μπομπότα…

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκάλευρο

1/4 σταφίδα μαύρη

1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι

100γρ. ζάχαρη

1/2 λίτρο (περίπου) βραστό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνεις το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας… Αραιώνουμε το μείγμα με καυτό νερό και ζάχαρη μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το ζυμώνουμε περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες.  Λαδώνουμε το ταψί (η καλύτερα «τεψί») και βάζουμε το ζυμάρι μέσα… Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε  τη μπομπότα μας στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και… Καλή σας όρεξη….

Advertisements