Η σημερινή μέρα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συντακτική ομάδα του Meganisi News σε σχέση με την κατάθεση του οριστικοποιημένου προσχεδίου του «Καλλικράτη» από τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, ως μια μέρα γεμάτη ένταση, άγχος και αγωνία.
Τελικά, η υπομονή μάς δικαίωσε. Το Meganisi News κατόρθωσε να (ανα)μεταδώσει πρώτο την είδηση για τα νησιά του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» («κάθε νησί και δήμος ανεξαρτήτως πληθυσμού …), μαζί με αποσπάσματα video της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως αυτό μεταδόθηκε από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ).  Δε χωρούσε πλέον σχεδόν καμία αμφιβολία για την τύχη του νησιού, ότι παραμένει δήμος, όσο και να «αναλωνόμασταν» σε αναλύσεις επί αναλύσεων των φράσεων του Γιάννη Ραγκούση.  Απλά, περιμέναμε και την επίσημη ανακοίνωση.
Στις 6:15 το απόγευμα, το Meganisi News επικοινώνησε με τον νομάρχη Λευκάδας, ο οποίος και μας ανακοίνωσε επίσημα ότι το Μεγανήσι παραμένει δήμος και η είδηση είναι αναρτήσιμη.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κανείς μας δεν διακατέχεται από το σύνδρομο του ανταγωνισμού με άλλες ιστοσελίδες, της υπερβολής ή της αυτοπροβολής.  Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ούτε καν δημοσιογράφοι, αλλά μια συνεκτική ομάδα που στόχο της έχει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των απανταχού Μεγανησιωτών και  την προβολή του πανέμορφου νησιού μας.

Δεν θα είμαστε ειλικρινείς απέναντί σας, αν σας πούμε ότι δεν αισθανόμαστε μια μεγάλη χαρά για το σημερινό, για την είδηση, την πρωτιά και για το νησί. Πράγματα που αυτή τη στιγμή είμαστε σίγουροι ότι τα μοιραζόμαστε όλοι μαζί, το ίδιο έντονα, το ίδιο αγνά.
Η συντακτική ομάδα του Meganisi News

Advertisements