Το Μεγανησι εξώφυλλο στο Epirous Global ,και με δικό του   περίπτερο στο »Τουριστικό Πανόραμα Ζαππείου».

Το περιοδικό E P I R U S  G L O B A L αποτελεί την πρώτη διμηνιαία έκδοση αποκλειστικής προβολής της περιφέρειας της Ηπείρου, των ανθρώπων και των προϊόντων της, καθώς και μια έντυπη γέφυρα επικοινωνίας με τους απόδημους Ηπειρώτες παγκοσμίως. Εκεί οφείλει και την ονομασία της.
Η θεματολογία της έκδοσης αφορά τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την οικονομία, το εμπόριο, την ανάπτυξη και την πολιτική στην περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και στην περιφέρεια της Ηπειρώτικης ομογένειας. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος της ύλης της καλύπτεται από συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων της Ελλάδας και του εξωτερικού με καταγωγή από την Ήπειρο. Στην θεματολογία της εντάσσονται ενίοτε και θέματα της επικαιρότητας.
Η έκδοση είναι πολυτελής, έγχρωμη, σε χαρτί velvet με διαστάσεις 23 x 27,5 cm και έχει μέγεθος 120 σελίδων. Θα την βρείτε στα περίπτερα και στα Κέντρα Τύπου της Ηπείρου ενώ μπορούμε να την αποστείλουμε ταχυδρομικά σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήδη αποστέλλεται στους συνδρομητές μας, σε οργανισμούς, σε φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε χώρους cafe και εστίασης, σε συλλόγους, σε δήμους και σε νομαρχίες σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και στους μεγαλύτερους συλλόγους απόδημων Ηπειρωτών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σήμερα το περιοδικό Epirus Global διανύει τον 3ο χρόνο ζωής στα εκδοτικά δρώμενα της χώρας και ήδη η κυκλοφορία του επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι αναγνώστες του δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην Ήπειρο αλλά και στους φίλους της Ηπείρου σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο.
Το 150 τεύχος του περιοδικού με πολύ προσεγμένη δουλειά από τους υπεύθυνους, αφιερώνει 10 σελίδες στο Μεγανήσι, εξώφυλλο και οπισθόφυλλο ,
Το περιοδικόπου κυκλοφορεί από σήμερα στο νησί, θα υπάρχει και στην έκθεση στο Ζάππειο.Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το δήμο,ο οποίος
στα πλαίσια της τουριστικής καμπάνιας του νησιού για πρώτη φορά συμμετέχει στο 15ο Τουριστικό Πανόραμα στο Ζάππειο με δικό του περίπτερο από 29 Απριλίου εως 2 Μαίου.Στην Εκθεση έχουν καλεστεί να συμμετέχουν με δικό τους υλικό επαγγελματίες,και να στηρίξουν αυτην τηνπρωτοβουλία.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε οτι ο δήμος έχει επενδύσει αρκετά στον τομέα διαφήμισης,τα τελευταία χρόνια,με συμμετοχή σε διάφορες Εκθέσεις στο εξωτερικό,με έκδοση φυλαδίου σε 10 γλώσσες,και με καταχωρήσεις σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.
Πολλά τηλεοπτικά κανάλια επίσης έχουν επισκεφτεί και έχουν αφιερώσει ολόκληρες εκπομπές στο νησί.
Από το 1985  και μέχρι σήμερα τα κρατικά και όχι μόνο κανάλια  έχουν προβάλει τον τόπο μας.
Να θυμήσω τα »Γυρίσματα» το »Μενουμε Ελλάδα» και πιο πρόσφατα το κεντρικό δελτίο ειγήσεων του alfa με αφορμή την μεγάλη επένδυση που γίνεται στο Μεγανήσι.
Πολλά σite επίσης μας φιλοξενούν στις ιστοσελίδες τους.
Μεγάλη διαφήμηση αποτελεί και ο ερχομός διασήμων προσώπων που τα τελευταία χρόνια μας επισκέπτονται κάθε Καλοκαίρι. Πάνω από όλα όμως διαφήμηση είναι το ίδιο το νησί από μόνο του.Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του ,το καθαρό περιβάλλον και η απλότητα των ανθρώπων του.
Εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε όλα αυτά ατόφια και να κρατήσουμε το Μεγανήσι Μεγανήσι και τους Μεγανησιώτες Μεγανησιώτες.Με δικό μας χαρακτήρα και ξεχωριστά  χαρακτηριστικά.Και αυτό θα φανεί και θα αρέσει
Και τότε η Διαφήμηση θα πιάσει τόπο.Σκοπός είναι να ξεχωρίσουμε και όχι να μοιάσουμε σε άλλους.
Μακάρι για πάντα το Μεγανήσι να »πα’ιζει ΄» στα κανάλια και να διαβάζεται μόνο για καλό. Να παραμείνουμε  ευγενικόί ,χαμογελαστοί,και διακριτικοί,και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.»Τα πάντα ρει»
Ας εκμεταλευτούμε σωστά τις συγκυρίες και τα νέα δεδομένα και ας γινόμαστε απλά….Καλύτεροι…..
»Κόπιασε ξένε για να φας,κάτσε να ξαποστάσεις ,
να πιείς νερό απ΄το νησί ,βάσανα να ξεχάσεις»
Ελλη….