Για πρώτη φορά ένα μουσικό ροκ συγκρότημα γεννιέται στο Μεγανήσι.

Τέσσερα νέα παιδιά δικά μας ,οπαδοί της ροκ μουσικής,ξεκίνησαν ένα βράδυ του Χειμώνα για πλάκα.Στην αρχή απλά έδειχναν ο ένας στον άλλον τι μπορεί να κάνει ,ύστερα  έπαιζαν όλοι μαζί κομμάτι κομμάτι  γνωστές μελωδίες,και μετά …αυτό ήταν.Εδεσαν,κι άρχισαν τις πρόβες .Κι έτσι γεννήθηκαν οι »Cool(i) Band.

Εμείς τους είδαμε την Παρασκευή 30 Απριλίου όπου εκαναν την επίσημη πρώτη τους εμφάνιση στο »Πέτρινο» στο Βαθύ.

Ετσι για τηνπλάκα τους και ύστερα από παρότρυνση φίλων, έφεραν τα όργανα,φτιάξανε κατάλληλο σκηνικό και χωρίς άγχος ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους.

Ηταν μιά  βραδυά  διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει να γίνονται στο νησί.Ενα περίεργο,ξεχωριστό »σκηνικό» καθώς η μουσική ήταν κυρίως ξένη με ροκ γνωστές επιτυχίες αλλά και με δικές τους συνθέσεις. Αξίζει να πούμε ότι μεταξύ του κοινού  εκτός από νεους υπήρχαν και άνθρωπο μεγαλύτεροι οι οποίοι έκπληκτοι ίσως , απολάμβαναν το πρόγραμμα και χειροκροτούσαν τα παιδιά συνεχώς .Και αυτά έπαιρναν θάρρος και έπαιζαν καλύτερα.

Το Μeganisi news ήταν εκεί,»πήρε» εικόνα και την επομένη συνάντησε τα παιδιά

Ας τους γνωρίσουμε

Καταρχήν να σας τους συστήσουμε.

-Πάνος Πάλμος ( ο μεγαλύτερος της παρέας) παίζει μπάσο

-Δημήτρης Τσώλης -ηλεκτρική κιθάρα

-Καββαδάς Φώτης -Ντράμς( ο σταρ)

-Γιώργος Κονιδάρης (ο μικρότερος)-ηλεκρική κιθάρα.

Μαζί τους καμιά φορά βρίσκεται και βοηθάει τα παιδια ο »δάσκαλος» Γιάννης Δάγλας .Είναι ο »gest» όπως λένε τα παιδιά και παίζει χρόνια κιθάρα.

Τhe Cool(i) Band .Από που πήρε το όνομά του το συγκρότημα;

Το συγκρότημα ονομάζεται cool(i) band και πήρε το όνομά του από ένα σφηνάκι που ήπιαμε ένα βράδυ κάνοντας πρόβα.Δεν είχε όνομα απλά ήταν …δροσιστι-κούλι και επειδή ταυτόχρονα ψάχναμε και όνομα για την μπάντα κάναμε »κοινά» βαφτίσια.

Η μουσική που ακούσαμε είναι κυρίως ροκ ξένη μουσική.Είστε φαν αυτού του είδους μουσικής η απλά θέλατε να κάνετε την διαφορά;

Φώτης-Ακούμε ροκ μουσική.Μας εκφράζει και μας αρέσει.Είναι διαχρονική μουσική και ηφιλοσοφία της εκφράζει και την ηλικία μας και τον τρόπο σκέψης μας.εχουμε επηρεαστεί από μεγάλους καλιτέχνες της ροκ.B.Β king-Βlack Sabath-Deep Perpl κ.τ.λ.

Παίζουμε  και ελληνικό ροκ. Μας λείπουν  όμως τα φωνητικά τα οποία ψάχνουμε και προσκαλούμε οποιον ενδιαφέρεται-κατά προτίμηση γυναίκα,και με τρείς φίλες της μαζί (γ’ελια)Eτσι είπαμε να μην το τολμήσουμε ακόμα δημόσια.

Αλήθεια πώς νοιώσατε που παίξατε μπροστά σε κοινό για πρώτη φορά;

Δημήτρης-Οταν μας έγινε η πρόταση από τον Νίκο δεν φανταζόμασταν ότι θα βγεί έτσι .Πήγαμε χαλαρά απλά για να παίξουμε και σε εναν άλλο χώρο έτσι για πλάκα.Είπαμε –Δεν κατεβαίνουμε να τρελάνουμε και καναν άλλο;Το Κατωμέρι το  σηκώνουμε στο πόδι  όλο το Χειμώνα,ας γυπνήσουμε και το Βαθύ λίγο.

Οι πρόβες γίνονταν κάθε βράδυ σχεδόν στο μαγαζί του Πάνου τις »Διμηνίστρες» που βρίσκεται στο Κατωμέρι  στην μέση του χωριού.Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχουν τραβήξει οι γείτονες όλο αυτό το καιρό.Ειδικά από το »star’ της παρέας και τα Ντραμς του.Εδειξαν όμως  τη σχετική κατανόηση,  και γιαυτό είπαμε κι  εμεις  να τους αφήσουμε και ένα βράδυ να  ησυχάσουν.Κι έτσι πήγαμε σε αλλη παραλία….

Πάνος-Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα μας ακούσουν μόνο οι φίλοι μας που μας »ανέχονται »έτσι κι αλλιώς ,οπότε δεν υπήρχε ούτε άγχος ούτε ανησυχία.Οταν όμως είδαμε ότι στο μαγαζί ήρθαν και άνθρωποι μεγαλύτεροι Μεγανησιώτες και μη,που μας άκουγαν με προσοχή και μοιράζονταν μαζί μας το μεράκι και το κέφι ,και άρχισαν να χειροκροτούν ,νοιώσαμε λίγο υπεύθυνοι και τοδαμε πιο σοβαρά.Ετσι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό,και μάλλον αρέσαμε λίγο.

Εσείς τι λέτε;

Ηταν όντως κάτι διαφορετικό παιδιά.Η μουσική που παίζεται ίσως να ξενίζει κάποιους.Δεν είναι αυτή που »παίζει» συνήθως στο νησί.Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι ανεξάρτητα από το είδος η μουσική μόνο καλά έχει να σου δώσει.Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες και πρέπει να στηρίζουμε την προσπάθεια τους.

Αλήθεια εσείς έχετε σκεφτεί-ονειρευτεί για το μέλλον της μπάντας;

Πάνος–Μπορεί να γεκινήσαμε για το κέφι μας αλλά ο καθένας από μας έχει και το μεράκι του.Σίγουρα όλοι μας έχουμε στιγμιαία »δει» τον εαυτό μας πάνω σε μια τεράστια σκηνή να παίζει επαγγελματικά- να ζεί δηλαδη από αυτό, και από κάτω τον κόσμο να ακούει και να χειροκροτεί.Οκ! Αυτό επιτρέπεται.Αυτό που δεν επιτρέπεται όμως είναι να ξεχνάμε πως είναι η πραγματικότητα.Εμείς θέλουμε η μπάντα μας να καλυτερεύει να μεγαλώσει και να υπάρχει για πάντα.Να παίζουμε τους Χειμώνες στα μαγαζιά στο νησί και τα Καλοκαίρια στις παραλίες να κάνουμε ροκ βραδυές.

Κάποια στιγμή να παίξουμε και δικά μας κομμάτια με στίχο και μουσική cool(i) band και να βγάζουμε ψυχή από την μουσική.

Ομως και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Δημήτρης-Σε λίγες μέρες δεν θα μπορέσουμε ούτε πρόβα να κάνουμε .Ολοι δουλεύουμε το Καλοκαίρι και διαφορετικές ώρες ο καθένας.Δεν ξέρω αν θα βλεπόμαστε καν.Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε μόνο με την μουσική.Και το Χειμώνα ο Φώτης και ο Γιώργος θα φύγουν οπότε είναι δύσκολο.

Πάνος-Παλιά είχε δημιούργηθεί η »Μεγανησιώτικη Κομπανία»με το Στάθη τον Γάντζο η οποία διαλύθηκε για τους ‘ιδιους λόγους.

Δυστυχώς υπάρχουν αυτές οι αντίξοες συνθήκες στο νησί και γι αυτό είναι δύσκολο να προχωρήσουν τέτοιες προτωβουλίες.Πάντα κάποιος από μας πρέπει να φεύγει.Πάντως θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να »κρατήσουμε»

Γιώργος-Ισως όταν τελειώσουμε από ολες μας τις υποχρεώσεις και γυρίσουμε στο νησί να »αράξουμε» .Βέβαια μπορεί να μηνμπορούμε λόγω ηλικίας να παίζουμε όρθιοι ,πάντως θα παίζουμε.

Μακάρι  να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και να είσαστε για πάντα οι Cool (i) Band από το Μεγανήσι.

Για να αποδείξετε ότι αυτό το νησί έχει πολύ…..Ταλέντο τελικά ,που πρέπει να φαίνεται.

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

The Cool(i) Band-Εμείς ευχαριστούμε το meganisi news που προβάλει την »τρέλα» μας ,Τον Νίκο που την εδειξε στο κοινό,τους γείτονες που την ανέχονται ,και αυτούς τους ανθρώπους που μας έκαναν την τιμή να έρθουν να  την ακούσουν, να την καταλάβουν, και να την χειροκροτήσουν ……

Advertisements