ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Αλλο ένα» δικό» μας παιδί ,  που έχει αποδείξει το ταλέντο του στο χώρο της τέχνης.

ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Γεννήθηκε στο Μεγανήσι Λευκάδας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, με το Δημοτικό Θέατρο Συκεών Θεσσαλονίκης, με το Μαγικό Θέατρο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, κ.α.
Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Σαν συγγραφέας έχει γράψει: ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝ (4 διηγήματα, εκδόσεις Λιβάνη-Νέα Σύνορα 1996), ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (μυθιστόρημα, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική 2000), καθώς και σενάρια για κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, τηλεόραση.
Έχει μεταφράσει: Αισχύλου ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ, Α. Π. Τσέχωφ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ευριπίδη ΤΡΩΑΔΕΣ, Σαίξπηρ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, Ευριπίδη ΒΑΚΧΕΣ.
Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά.
Στα 1998, δημιουργεί στην Αθήνα την Αστική Μη Κερδοσκοπική «Εταιρεία Θεάτρου Εντός», με την οποία παρουσιάζει τα έργα: Πέτρου Αυγερινού ΣΠΛΑΤΣ (σε σκηνοθεσία του ίδιου, Θέατρο του Νέου Κόσμου 17/5 – 11/6/2000, με την ευγενική στήριξη του Μελωδία FM 100), και Άγγελου Σικελιανού Ο ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ (2001, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Τρίπολης) με το οποίο την ίδια χρονιά και στα πλαίσια πανελλαδικής περιοδείας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βύρωνα (Σάββατο 25/8/2001, Θέατρο Άννας Συνοδινού).
Από το Σεπτέμβριο του 2005 βρίσκεται στην Κέρκυρα όπου διδάσκει θέατρο στο Θεατρικό Εργαστήρι (που για δύο χρόνια λειτούργησε στους κόλπους της Σχολής Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2007 λειτουργεί στους κόλπους του Θεάτρου του Ιονίου για τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος πρωτοστάτησε).
Με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου σκηνοθέτησε τα έργα: Άρθουρ Μίλλερ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΗΤΕΡΣ (31/3, 1-2/4/06, Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας), Σαίξπηρ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
(4-5, 12-13/5/07, Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας), Περ Όλοβ Ένκβιστ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΥΓΚΑ (9-10-11/2/08, Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας) και Ευριπίδη ΒΑΚΧΕΣ (5/7/08, Περιστύλιο των Μουσών-Αχίλλειο).
O Πέτρος  χάρισε αξέχαστες στιγμές στο Μεγανησιώτικο κοινό αφού ήταν ο υπεύθυνος του θεατρικού τμήματος του συλλόγου Μεγανησιωτών Ο Μέντης.Είχε την ευθύνη της ομάδας  έπαιζε και σκηνοθετούσε,και ανέβασε πραγματικά αξέχαστες παραστάσεις με πολύ μεράκι και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μετέδωσε την αγάπη του για το θέατρο και στις επόμενες γενιές κάνοντας θεατρικά αργότερα μέσα από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγανησίου.Μερικές παραστάσεις  »βγήκαν» και έξω από το νησί σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
»Η αυλή των θαυμάτων»
»Το τάβλι»
Οιδίπους Τύρανος»
»Αντιγόνη’
Νυφιάτικο τραγούδι»
΄»Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα»
»Πρόσωπα τραγωδίας»
»Οδυσεβάχ» Μια παράσταση αποκλειστικά με παιδιά από 8-13 χρονών.
Σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις είχε την ευθύνη ,έπαιζε και σκηνοθετούσε ο ίδιος,με μεγάλη επιτυχία.Πολλοί φίλοι του ,επαγγελματίες σήμερα έρχονταν μαζί του στο νησί και βοηθούσαν στην πραγματοποίηση των παραστάσεων.
Ο Πέτρος επισκεύτηκε φέτος το Χειμώνα το νησί παρουσιάζοντας την δουλειά του  με την εξαιρετική παράσταση »Γράμμα στον Ορέστη»με το θέατρο του Ιονίου.
Είναι ένα γνήσιο Μεγανησιώτικο ταλέντο που θα ήταν απαραίτητο να βλέπουμε και να αξιοποιούμε περισσότερο,από ότι και αν αυτό εξαρτάται.Και επαληθεύεται για αλλη μια φορά αυτό που προσπαθεί να προβάλει μέσα από ανάλογα θέματα το meganisi news.Οτι το Μεγανήσι έχει πολύ …Ταλέντο…τελικά!!!
Μπράβο Πέτρο,και να σε βλέπουμε συχνότερα…..στο νησί.
Advertisements