https://i2.wp.com/alex.eled.duth.gr/fournoi/images/37.jpg

Οι Μεγανησιώτικες συνταγές πάλι μαζί σας υπο νέα «διεύθυνση» ειναι πάλι μαζί σας και αυτή τη φορά, και επειδή μυρίζομαι γάμο στο νησί, σας παραθέτουμε το Κουλούρι της νύφης….

Υλικά

5 κιλά αλεύρι

1  1/4 λίτρο λάδι

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλο

1 κουταλιά μαγειρική σόδα

200γρ. προζύμι

1  1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

1/2 λίτρο(1 καρτούτσο) ούζο

χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μιά λεκάνη και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση..Ρίχνουμε το λάδι και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι ώσπου να διαλυθεί. Μετά ρίχουμε και ανακατέυουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το αλάτι, τη σόδα, και το ούζο… Κατόπιν λιώνουμε το προζύμι με το χλιαρό νερό και ρίχουμε στο μίγμα τα υπόλοιπα. Το ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ζυμάρι μαλακό και να πλάθεται. Το αφήνουμε 1 ώρα να ¨ξεκουραστεί». Στη συνέχεια το κεντάμε με πεταλούδες, κυπαρίσσια, φιόγκους, και γράφεις «Καλορίζικο«. Τέλος το βρέχουμε και το βάζουμε στο φούρνο εωσότου ψηθεί…

Υ.Γ Συνοδέυεται και με τραγούδια του γάμου…                                                                Καλή όρεξη…..

Advertisements