ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λευκάδα 14 Απριλίου 2008
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταχ.Δ/νση: Ι.Μελά 3 , 31100 Λευκάδα
Τηλ.: 2645360714,Fax: 2645360713
 

                              Λευκάδα 14 Μαΐου 2010

Την Πέμπτη 13/05/2010 ο Νομάρχης Λευκάδας συμμετείχε σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με θέμα το Σχέδιο Λυγιάς – Καρυωτών.
Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ.  Θ. Μωραϊτη αρμοδίου για την χωροταξία και του Βουλευτή Λευκάδας κ. Σπ. Μαργέλη.
Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο Νομάρχης Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Β. Φέτσης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κ. Χ. Καββαδά, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Κατωπόδης και ο Μηχανικός κ. Ν. Φραγκούλης  εκ μέρους του Δήμου.
Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν:  η κ. Φ. Κοσμόγλου σύμβουλος του Υφυπουργού και οι κ. Λουλουργάς, Βοϊβόνδας και Τούλιάτος Δ/ντής, Τμηματάρχης και Προϊστάμενος αντίστοιχα του Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
Από την πλευρά των Υπηρεσιών του Υπουργείου για μια ακόμη φορά εξηγήθηκε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το μόνο που μπορεί να γίνει και να προχωρήσει άμεσα είναι η επανέγκριση του Σχεδίου στα όρια που κατέπεσε στο ΣτΕ, να προσαρμοσθεί Περιφερειακός δρόμος στο όριο του σχεδίου και να γίνει επικαιροποίηση της μελέτης.
Με την προτεινόμενη διαδικασία μπορεί σε σύντομο χρόνο να έχει γίνει Προεδρικό Διάταγμα και να δώσει λύση στα προβλήματα της περιοχής και των πολιτών.
Αναφέρθηκε ότι η Δημοτική Αρχή προχωρά διαδικασία ΓΠΣ για τα δημοτικά του διαμερίσματα με το οποίο θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της επέκτασης του υφιστάμενου σχεδίου.
Από την πλευρά των φορέων της Λευκάδας ζητήθηκε να προχωρήσει για επανέγκριση το σχέδιο με την υφιστάμενη επέκταση το οποίο για μια ακόμη φορά αποκλείστηκε από την ηγεσία Πολιτική και Υπηρεσιακή του Υπουργείου λόγω στέρησης νομιμότητας για έγκριση του από το ΣτΕ (υπάρχει και η σχετική αλληλογραφία των τελευταίων 2 ετών από  το Υπουργείο προς το Δήμο Λευκάδας που αναφέρεται στο θέμα).
Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι μόλις υποβληθεί ο φάκελος σε 8 μήνες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί από το ΣτΕ το σχέδιο που κατέπεσε την προηγούμενη φορά με τις ανάλογες προσαρμογές του.

Advertisements