Μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή ήταν αυτή που πραγματοποίησε  ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  χθές Κυριακή, 16 Μαΐου στο  Ξυλόκαστρο- Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων- στην Μονή της Αγίας Λαύρας-στο  Πλανητέρο και το Λεβίδι.

Οι εκδρομείς με την παρουσία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου έγιναν μια υπέροχη παρέα.Πρωί όλοι μαζί καφεδάκι στο  Ξυλόκαστρο.Λίγο αργότερα έφταναν στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων.Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος τους μίλησε για την ιστορικότητα του Μεγάλου Σπηλαίου και τα ιερά κειμήλια που θα συναντούσαν.Το ίδιο  σκηνηκό επανελήφθη και λίγο αργότερα  στην Ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας  ,αλλά και στο μνημείο θυσίας στα Καλάβρυτα  όπου αναπαύονται όσοι αντιστάθηκαν στην θυριοδία των Ναζί (13-12-1943 ).

 

Αφήνοντας τα Καλάβρυτα, περίπου μια ώρα αργότερα φτάναμε στο ΠλανητέροΜια φανταστική περιοχή σε υψόμετρο 700 μέτρων σε ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν οι Καρυδιές ,τα πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού.Ενα απίστευτο δάσος με υπεραινώβια Πλατάνια,νεροτριβές και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού να αναβλύζουν μέσα από τα βράχια. Εκεί λοιπόν οι εκδρομείς του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου κάθησαν για φαγητό στήνοντας ένα τρικούβερτο γλέντι. Απίστευτο κέφι και χορός. Γύρω στις 6 το απόγευμα σταματούσαμε στο Λεβίδι για καφέ.

Το γλέντι και ο χορός συνεχίστηκαν στο λεοφωρείο κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ήταν μια υπέροχη εκδρομή μακριά από τον βραχνά της Αθήνας και της καθημερινότητας.

Advertisements