Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή του νησιού μας κ. Σπύρου Μαργέλη ανακοινώθηκε ότι «ύστερα από συντονισμένες ενέργειες σε διάφορα επίπεδα» ο Υπουργός κ. Ραγκούσης με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» -άρθρο 283 προστιθέμενη παράγραφος 20- έκανε δεκτό το αίτημα ώστε τα έσοδα από την μαρίνα Λευκάδας να παραμείνουν στον υπό δημιουργία υπερδήμο Λευκάδας και όχι στην Περιφέρεια, όπως προβλέπονταν αρχικά με την κατάργηση των Νομαρχιών.

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη εδβομάδα έγινε και έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Η ανακοίνωση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Με ευχαρίστηση ανακοινώνουμε πως ύστερα από συντονισμένες ενέργειες σε διάφορα επίπεδα, την συνεννόηση που είχε ο βουλευτής με τον Υπουργό κ. Ραγκούση και την ομιλία του βουλευτή στην βουλή στην αρμόδια Επιτροπή, ο κ. Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα και τακτοποίησε το θέμα με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, στο τέλος της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στη διαρκή επιτροπή.

«Ο συνάδελφος κ. Μαργέλης πρότεινε για την Λευκάδα σχετικά με το πρόβλημα το οποίο υπάρχει με την μαρίνα που πρέπει να ενσωματωθεί στον δήμο και σωστά και όχι να πάει η λειτουργία και η εκμετάλλευσή της στην περιφέρεια.

Στο άρθρο 283 προστίθεται παράγραφος 20 ως εξής: Στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις συμβάσεων κατασκευής, παραχώρησης και εκμετάλλευσης λιμένων αναψυχής που έχουν καταρτισθεί από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έρχονται οι δήμοι στην χωρική περιφέρεια των οποίων λειτουργούν οι οικείες εγκαταστάσεις.»

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως με στενή παρακολούθηση των θεμάτων, τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και ενεργό παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων μπορούμε να κερδίζουμε σημαντικές αποφάσεις για την παραπέρα υποστήριξη και ανάπτυξη της περιοχής μας».

πηγή:http://www.kolivas.de/?p=33944#more-33944

Advertisements