Στη σημερινή(χθεσινή) της συνεδρίαση η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Μεγανησίου, μεταξύ άλλων, καθόρισε τους όρους δημοπράτησης δύο σημαντικών έργων, που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, και παρέμεναν  παγωμένα με εντολή του Υπουργείου, από το καλοκαίρι του 2009. Το ένα είναι προϋπολογισμού 450 000 ευρώ και αφορά το περιφερειακό οδικό δίκτυο των οικισμών Βαθέος-Κατωμερίου. Σε συνδυασμό με το έργο του Νομαρχιακού προγράμματος, «Σύνδεση λιμένος Βαθέος με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 200 000 ευρώ,  επιτυγχάνεται η παράκαμψη των οικισμών και η οδική σύνδεση των τριών βασικών λιμανιών του Μεγανησιού. Σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι του δικτύου αυτού είναι διανοιγμένο, χωρίς όμως εύκολη προσβασιμότητα.

            Το δεύτερο έργο προϋπολογισμού 150 000 ευρώ, έχει να κάνει με έργα στην ύδρευση, μεταξύ των οποίων η κατασκευή νέας δεξαμενής στη περιοχή Αη Γιάννη και η αντικατάσταση μεγάλου μέρους αγωγού  εντός του οικισμού Κατωμερίου, το οποίο και εμφανίζει πολλές βλάβες.

            Τέλος η Δ.Ε καθόρισε τους όρους δημοπράτησης για την εκμίσθωση στις περιοχές «Φανάρι» και «Ρόκα» δημοτικών κυλικείων-αναψυκτηρίων, στα πλαίσια του έργου της ανάπλασης των συγκεκριμένων παραλιών, προϋπολογισμού 300 000 ευρώ.  Η προκήρυξη για την μίσθωση των υπό κατασκευή καντινών θα βγει στη δημοσιότητα στο τέλος της  εβδομάδας και ο διαγωνισμός θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου.

 Για το τελευταίο  θέμα που πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες μας δήλωσε ο Δήμαρχος: « Κάποιοι, κάτι που το συνηθίζουν τελευταία, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις, σε μια προσπάθεια ακύρωσης αυτών των έργων. Οι συγκεκριμένες παραλίες όμως είναι σημαντικές για το Νησί μας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αυτές, είναι ζητούμενο και στόχος για την Δημοτική Αρχή. Υπήρχαν γραφειοκρατικά προβλήματα που τα παλεύουμε τρία  χρόνια, και δεν θα σταματήσουμε! Κάποιοι , με ονοματεπώνυμο, έχουν συνηθίσει στην «αρπαχτή» και την μιζέρια.  Να τελειώνουμε εδώ!»

Advertisements