Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγανησίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μεγανησιώτικα 2010» θα διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΜΕΓΑΝΗΣΙ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»  που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες Μεγανησιωτών (ή όσων αισθάνονται Μεγανησιώτες!) που θα αφορούν στη σύνδεση του νησιού μας με το υγρό στοιχείο και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στον κόρφο του.
  Συγκεκριμένα καθορίζονται οι εξής κατηγορίες φωτογραφιών:
Α) Θαλάσσια τοπία
Β) Πρόσωπα και θαλασσινός πολιτισμός.
Γ) Ρετρό
Δ) Υποβρύχιες λήψεις

  Οι φωτογραφίες μπορούν να κατατίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο (υπεύθ: Παναγιώτης Κονιδάρης-6977920497 και Αργύρη Σοφία-2645361309), ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά (Δήμος Μεγανησίου-Πολιτιστικό Κέντρο- ΤΚ 31083) μέχρι τις 20 Ιουλίου 2010. Μπορούν να συμμετέχουν παλιές και πρόσφατες φωτογραφίες που θα αφορούν σε μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τη δουλειά τους σε φάκελο με αναγραφόμενα εμφανώς τα στοιχεία τους και με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν μπορεί να καταθέσει πάνω από 10 φωτογραφίες συνολικά. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποστέλλονται σε μεγέθυνση 20Χ30, σε χαρτί ΜΑΤ και, αν είναι δυνατόν, με Κάπα-Φιξ πάχους 1 εκ., ώστε να είναι εύκολη η προβολή τους.
  Η έκθεση θα λάβει χώρα αμέσως μετά την καταληκτική ημερομηνία και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ΚΕΦΟ (πρ.Δ.Σχολείο Σπαρτοχωρίου) και στο Δ.Σχολείο Κατωμερίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ειδική εκδήλωση για την προβολή της.
  Οι καλύτερες φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία θα τιμηθούν με εύφημες μνείες ενώ το σύνολο του υλικού θα χρησιμοποιηθεί από το Πολιτιστικό Κέντρο (με τη σύμφωνη γνώμη των πνευματικών κατόχων και με αναφορά στην πηγή προέλευσης) σε μελλοντική έκδοση λευκώματος με στόχο την ανάδειξη της εγχώριας φωτογραφικής- καλλιτεχνικής δραστηριότητας, όσο και του ίδιου του νησιού μας.
 
Ετοιμάστε τους φακούς σας!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Advertisements