Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που διεξήχθη μεταξύ 5-10 Ιουλίου 2010, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μεγανησίου. Οι αγώνες έγιναν με σύστημα «πουλ» (όλοι με όλους) και το επίπεδο των παρτίδων ήταν ανεβασμένο σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οδήγησε σε μαχητικές παρτίδες και μεγάλο ανταγωνισμό.
  Έτσι ο τίτλος κρίθηκε μόλις στην τελευταία αγωνιστική του τουρνουά αναδεικνύοντας πρωταθλητή τον Δημήτρη Πολίτη με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε και ο περσινός πρωταθλητής Σπύρος Κονιδάρης, που δεν άντεξε την πίεση του νικητή και ηττήθηκε στην τελευταία κρίσιμη παρτίδα (την 1η θέση καθόρισε το κριτήριο ισοβαθμίας Buholtz). Τρίτος τερμάτισε ο Μάριος Μάντζαρης με 7,5 βαθμούς (έχοντας κερδίσει τον πρωταθλητή!) και ακολούθησαν ο Γεράσιμος Π. Σολδάτος (5,5/9), η Κωνσταντίνα Σολδάτου (5/9, πρώτο κορίτσι) και τα υπόλοιπα παιδιά.
  Το Μεγανήσι έχει πλέον έναν συμπαγή πυρήνα μικρών σκακιστών που διοχετεύουν κέφι και ενέργεια στο πιο δημιουργικό και ευγενές των αθλημάτων-παιχνιδιών.
  Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελα από τον διοργανωτή και διαιτητή, ΥΜ Παναγιώτη Κονιδάρη και ανανεώθηκε το σκακιστικό ραντεβού για το καθιερωμένο καλοκαιρινό σιμουλτανέ στις 21 Αυγούστου και φυσικά για το νέο κύκλο μαθημάτων σκάκι από το Φθινόπωρο. 

Advertisements