ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ  απέδειξε χθες 15 του Ιούνη για μια ακόμα φορά τον ρόλο της σαν μια πλήρως εργοδοτική-κυβερνητική συνδικαλιστική οργάνωση.

Η ΓΣΕΕ όχι μόνο συμφώνησε το πάγωμα των μισθών, αλλά στην ουσία παραιτήθηκε από κάθε αγώνα για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων χάριν της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την αύξηση των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Με την υπογραφή χτες μιας νέας κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καταγράφονται στην Ιστορία ως «οι εκτελεστές του συμβολαίου» που τους είχε ανατεθεί από το μνημόνιο, την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ειδικά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε όχι ως εκπρόσωπος των εργατών, αλλά ως ο εντολοδόχος του μεγάλου κεφαλαίου.

Με την υπογραφή της πλειοψηφίας οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες εξασφάλισαν μείωση μισθών για τρία χρόνια αφού προβλέπει:

  • Το 2010, πάγωμα των μεροκάματων και των μισθών για ολόκληρο το έτος. Αύξηση δηλαδή 0% στα μεροκάματα και στους μισθούς του 2009!
  • Το 2011, πάγωμα για το πρώτο εξάμηνο του έτους και «αύξηση» στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού μόνο για το δεύτερο εξάμηνο.
  • Το 2012, πάγωμα των μισθών το πρώτο εξάμηνο στο ύψος που έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του 2011 και «αύξηση» σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Έτσι ο κατώτερος μισθός θα παραμείνει παγωμένος στα 740 ευρώ μεικτά από 1 Γενάρη του 2010 μέχρι το τέλος του Ιούνη του 2011.

Τον Ιούλη του 2011 θα διαμορφωθεί στα 751 ευρώ μεικτά και τον Ιούλη του 2012 στα 764 ευρώ μεικτά!

Αντίστοιχα το κατώτερο μεροκάματο θα παραμείνει παγωμένο από 1-1-2010 μέχρι τον Ιούνη του 2011.

Τον Ιούλη θα διαμορφωθεί στα 33,5 ευρώ μεικτά από 33,04 ευρώ σήμερα και τον Ιούλη του 2012 στα 34,1 ευρώ και αυτά μεικτά.

Οι αυξήσεις αυτές είναι ονομαστικές γιατί με την αμείωτη αύξηση της ακρίβειας στην πραγματικότητα έχουμε μείωση του εργατικού εισοδήματος και μάλιστα απρόβλεπτη.

Οι εργαζόμενοι έχουν άμεση ανάγκη και όφελος να απορρίψουν εξολοκλήρου την κατάπτυστη συμφωνία ΣΕΒ – ΓΣΕΕ.

Καλούμε τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να καταγγείλουν αυτή την αισχρή συμφωνία και να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις για την ανατροπή του μνημονίου.

Να παλέψουν  για την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών μας, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για δημόσια αποκλειστικά Παιδεία και Υγεία, για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements