Αλλο ένα Καλοκαίρι τελειώνει ,και άλλος  ένας Χειμώνας έρχεται!!!

Οι φίλοι μας ,που και φέτος πέρασαν στο νησί τις διακοπές τους,Μεγανησιώτες η μη,μετά από ένα ήσυχο  και ανέμελο Καλοκαίρι,επιστρέφουν στις» βάσεις» τουςΣτις υποχρεώσεις και στην καθημερινότητά τους.Στο πρωινό ξύπνημα ,στο καθημερινό οχτάωρο στην δουλειά και στο μποτιλιάρισμα των  δρόμων,των μεγάλων πόλεων….

Ο κόσμος στα μαγαζιά λιγόστεψε , βρίσκεις άνετα να παρκάρεις, τα παιδάκια στις κούνιες γίναν τώρα πια όλα μια μικρή παρέα,και στις παραλίες υπάρχει αρκετός χώρος να απλώσεις την πετσέτα σου.  Τα βράδυα »μίκρυναν»και οι πρώτες βροχές έπεσαν ,σηματοδωτόντας την έναρξη του Φθινοπώρου.

Τα μαγαζιά παραμένουν όλα ανοιχτά ,με λιγότερο ίσως  ,αλλά αρκετό για την εποχή προσωπικό,και τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς [φερυ-μποτ,Αγχίαλος] μειώθηκαν ανάλογα…

Οσοι  επισκέπτες  κυκλοφορούν μιλάνε Αγγλικά η Ιταλικά  ,με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα που ακόμα μας επισκέπτονται για το διήμερο φίλοι του νησιού από κοντινά μέρη.Ετσι ακόμα η κίνηση στο νησί παραμένει και κρατάει »ανοιχτή» την σαιζόν…

Σε λίγο ανοίγουν και τα σχολεία ,και η έναρξη τους ,»τελειώνει»για τους περισσότερους το Καλοκαίρι οριστικά .Πολλά Μεγανησιωτάκια ξεκινάνε και ένα άλλο κεφάλαιο ,ίσως το μεγαλύτερο στην ζωή τους.Αυτό του φοιτητή -σπουδαστή.Γιατί και φέτος τα παιδιά μας είχαν αρκετές επιτυχίες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αφού τα συγχαρούμε να ευχηθούμε σε αυτά  καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία ,και στους γονείς τους ,δύναμη και υπομονή για να μπορούν  να τα στηρίζουν .

Δεν θα πούμε καλό Χεμώνα σε κανέναν,ούτε καλή αντάμωση.Μην ξεχνάτε ότι ο Χειμώνας φέτος θα είναι μικρός  γιατί το Νοέμβρη έχουμε εκλογές,το Δεκέμβρη Χρισούγεννα ,το Φλεβάρη Απόκριες ,και τον Απρίλη Πάσχα. Ε!και από το Μάη ξανά Καλοκαίρι.Ετσι θα πούμε …..απλά γειά….και να θυμάστε…..

Αυτοί που φεύγουν αφήνουν πάντα ένα κομμάτι τους εδώ,

Και εμείς που μένουμε ,θα περιμένουμε,και θα γυρνάμε έτσι πάντα τον καιρό….

Advertisements