Πριν τέσσερα χρόνια ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λευκάδα, η κοινωνία στο προσκήνιο» κατέθεσα στην κρίση του Λευκαδίτικου λαού και αγωνίστηκα πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του τότε Δήμου Λευκάδας.

Το πρόγραμμα στηριζόταν σε διαχρονικές αυτοδιοικητικές αξίες, όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία, συμμετοχική-συλλογική αντίληψη, ενεργός κοινωνία πολιτών. Το πρόγραμμα εκείνο έκανε επίσης σαφή αναφορά στην ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για όλο το Νομό με συγκεκριμένους στόχους-προτεραιότητες-μέσα υλοποίησης-αποτελέσματα.

 Ενός προγράμματος συνεργασίας Νομαρχίας- Δήμων-Φορέων που θα αξιοποιούσε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, και που θα συντελούσε αποφασιστικά στη βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη του Νομού μας. Δυστυχώς η πολιτική πρότασή μου για την ενιαία ανάπτυξη του Νομού, χάθηκε μέσα στη δίνη του εσωκομματικού πολέμου που ξέσπασε με την ανακήρυξή μου ως υποψήφιου Δημάρχου. Οι χθεσινοί σύντροφοί μου, μου αφαίρεσαν τη δυνατότητα να παλέψω από θέση ισχύος ώστε να δοκιμαστούν οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί πάνω σε μιαν άλλη διαλεκτική του πολίτη προς την κοινωνία και το κράτος. Αλλά και το Αυτοδιοικητικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του 2006-όπως ήταν επόμενο- δεν βοήθησε την ευδοκίμηση ενός δημοκρατικού οραματισμού. Κυριάρχησε μια πατερναλιστική αντίληψη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη δυνατότητα ο τόπος μας να αντιμετωπίσει σήμερα από καλύτερη και ισχυρότερη θέση την κρίση που βιώνουμε.

 ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΕΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Η κρίση στην οποία η χώρα μας έχει περιέλθει είναι σαφώς η μεγαλύτερη των μεταπολιτευτικών χρόνων. Ανεργία, ακρίβεια, άνιση κατανομή βαρών, ανασφάλεια και φόβος για το παρόν και το μέλλον είναι το ζοφερό πρόσωπο ενός εφιάλτη, τον οποίο έχουμε ήδη αρχίσει να ζούμε καθημερινά. Η ανάπτυξη φαίνεται να αποτελεί το μόνο δρόμο, την μόνη ελπίδα υπέρβασης της κρίσης. Για να επιτευχθεί ωστόσο αυτή η ανάπτυξη απαιτείται ένα γενικότερο σχέδιο πλατιάς αποδοχής που να απελευθερώνει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. ► Να ανοίγει δρόμους εξόδου από την ύφεση. ► Να δημιουργεί θέσεις εργασίας. ► Να μεριμνά για τον κάθε πολίτη με έμφαση στις μειονεκτικές κοινωνικές ομάδες και στους νέους. ► Να αναβαθμίζει ποιοτικά τη συλλογική ζωή. ► Να υλοποιεί τη συνολική παιδεία και τον πολιτισμό. ► Να υποστηρίζει ένα βιώσιμο περιβάλλον και για τις μελλοντικές γενιές: ►

ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, που θα προτείνει, θα ελέγχει , θα συμμετέχει. Υπάρχουν, ωστόσο, και λειτουργούν παθογένειες στην τοπική αυτοδιοίκηση που συνδέονται με τον κομματικό εναγκαλισμό των αιρετών, μια βαθιά συντηρητική και αντι-κοινωνική πραγματικότητα., που προκαλεί βραχυκύκλωμα σε κάθε ανιδιοτελή πολιτική παρουσία. Μια πραγματικότητα που πρέπει να ξεπεραστεί. Επομένως, η επιτυχία του νέου αυτοδιοικητικού θεσμικού σχεδιασμού στηρίζεται-όπως άλλωστε και κάθε μεταρρυθμιστική πρόταση- στο ανθρώπινο και πολιτικό ήθος, που θα αξιοποιήσει το σύνολο των ζωτικών δυνάμεων και δυνατοτήτων του τόπου-το σύνολο των

ΛΕΥΚΑΔΙΤΩΝ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΕΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Τέσσερα χρόνια σαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λευκάδας, υπηρέτησα τους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας. Οι κομματικές καταβολές μου δεν στάθηκαν εμπόδιο στα Δημοτικά δρώμενα. Είναι πεποίθησή μου ότι ο κομματικός εναγκαλισμός των αιρετών είναι μια συντηρητική αντίληψη που πρέπει να ξεπερασθεί. Η κομματική ανάδειξη των Δημάρχων δημιουργεί ένα τοπικό πελατειακό σύστημα το οποίο γίνεται τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

 ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΕΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Στις εκλογές του Νοέμβρη η Λευκάδα πρέπει να κερδίσει το νέο στοίχημα που εμφανίζεται στο προσκήνιο με βάση ένα καινούριο αυτοδιοικητικό πλαίσιο. Πρόκειται υπό τις παρούσες συνθήκες όχι απλώς για το στοίχημα της ανάπτυξης αλλά για το στοίχημα της επιβίωσης -του τόπου και των ανθρώπων- και της ποιοτικής ανάκαμψης της ζωής όλων μας. Η στήριξη Δημοτικών Παρατάξεων που είναι μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, εσωκομματικές αγκυλώσεις, και είναι ιδεολογικά προσανατολισμένες στην ανθρωπιστική –και ανθρώπινη-δυναμική της πολιτικής πράξης, είναι μονόδρομος.

 Η Δημοτική Παράταξη του Κώστα Δρακονταειδή «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ» πιστεύω, ότι παρέχει τα εχέγγυα για μια καλύτερη προοπτική της ΛΕΥΚΑΔΑΣ μας. Ζωτικές αυτοδιοικητικές αξίες, όπως αφύπνιση και διαρκής ενεργοποίηση της συμμετοχής, διάλογος, διαφάνεια, απολογισμός, κοινωνική ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, που μέχρι σήμερα απλώς κατασκευάζουν λέξεις χωρίς πειστικό περιεχόμενο και αλήθεια, απαιτούν μια ευκαιρία στο πρόσωπο συμπολιτών μας που υπόσχονται να τους δώσουν περιεχόμενο, να τους δώσουν ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΕΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Το κοινό Αυτοδιοικητικό όραμα για ένα Δήμο με επίκεντρο το Δημότη, ένα Δήμο εργαστήρι οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, ανάπτυξης, το κοινό μας όραμα για μια Λευκάδα αντάξια της Ιστορίας και της πνευματικής της παράδοσης, και η διαμορφούμενη από τις τοπικές συνθήκες ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων-συνεργασιών, με οδήγησαν στην απόφαση στις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη να συμμετάσχω σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Παράταξη <<ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ>>. Είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας συμπαράταξη, τη συμπόρευση και τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας, η ΛΕΥΚΑΔΑ το Νοέμβρη θα μπορεί να αρθρώσει μια ισχυρή φωνή πολιτικής αξιοπρέπειας και σεβασμού. Το πιστεύουμε, το προσδοκούμε. Λευκάδα 20/09/2010 Σας ευχαριστώ Κώστας Βλάχος του Πανταζή Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

Advertisements