Απο τις 20 -9-2010 ο τηλεοπτικός σταθμός lefkatas tv έχει πάψει να εκπέμπει απο τα Ακαρνανικά Όρη λόγο μιας κόντρας με τηλεοπτικό σταθμό της Ηπείρου.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

  Το LEFKATAS T / V, το τοπικό μας τηλεοπτικό κανάλι, σταμάτησε να εκπέμπει, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη θέληση των ιδιοκτητών του.

  Τα δύο τελευταία χρόνια, έχει δεχτεί μια ανελέητη επίθεση φίμωσης, από (παράνομο και αυτόν)  τηλεοπτικό σταθμό της Ηπείρου.

  Είναι φανερό ότι η ενημέρωση ασκεί εξουσία στον τόπο μας και, αν μιλάμε για τα μεγάλα κανάλια, καθορίζει και το παιχνίδι της εξουσίας.

  Η «χειραγώγησή» της λοιπόν βοηθά κάποιους, υπάρχοντες ή επίδοξους, πολιτικούς και πολιτευτές, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν «τη μερίδα του λέοντος» σε θέματα τηλεοπτικής προβολής. Το ίδιο προφανώς ισχύει για τα οργανωμένα κόμματα και την δική τους προβολή.

  Το κλείσιμο του σταθμού αναδεικνύει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

–  Ποιους εξυπηρετεί το κλείσιμό του;

– Γιατί οι τοπικοί πολιτικοί αστέρες, ενώ τόσα χρόνια έτρεχαν στο κανάλι για συνεντεύξεις και προβολή, δεν έτειναν στην πράξη  (οι περισσότεροι), χείρα βοηθείας;

–  Ποιο πολιτικό παιχνίδι παίζεται και από ποιους;

  Αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η ευθύνη του οργανωμένου κράτους, το οποίο χρόνια τώρα, δεν βάζει κανόνες, δεν δίδει άδειες και παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες του κόσμου.

  Η επιλογή της Κυβέρνησης να εξαφανιστούν τα τοπικά κανάλια και να οδηγηθούν, στη λογική των οικονομικών στοιχείων, σε συγχωνεύσεις είναι απαράδεκτη.

  Η εξαφάνιση των τοπικών σταθμών και η μετακίνησή τους αναγκαστικά σε σχήματα που θα προκύπτουν από συγχώνευση στην περιφέρεια, προσβάλλει την πολυφωνία, προσβάλλει και τη δυνατότητα έκφρασης των τοπικών κοινωνιών, στο επίπεδο των στοιχείων που συγκροτούν την έννοια της τοπικής κοινωνίας.

  Ο τοπικός σταθμός LEFKATAS TV, έχει εξυπηρετήσει τον νομό και τον τόπο γενικότερα και θεωρούμε πως τα δείγματα γραφής του είναι θετικά, όλα αυτά τα χρόνια σε ότι αφορά στην αντικειμενικότητα της ενημέρωσης.

  Θεωρούμε, ότι είναι υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας, να αντιδράσει στο επιλεκτικό κλείσιμο μόνο του δικού μας τηλεοπτικού σταθμού.

Σαν Δημοτική Κίνηση, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον υπεύθυνο και στους εργαζόμενους στο σταθμό.

  Θα παλέψουμε, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, να επαναλειτουργήσει ο LEFKATAS TV, γιατί αναγνωρίζουμε την προσφορά του, σε ότι αφορά στη σωστή, δίκαιη και έγκαιρη ενημέρωση.

 

Λευκάδα,22 Σεπτεμβρίου 2010                                             Για τη Δημοτική Κίνηση

                                                                                               Δρακονταειδής Κων/νος

Advertisements