ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Το νότιο μέρος του νησιού μας, δηλαδή η περιοχή ‘Μεσογαλιά – Κεφάλι’,  είναι η μοναδική περιοχή που διαχρονικά έχει υποβαθμιστεί και από όλες τις δημοτικές αρχές αλλά και από την εποχή που στο νησί μας υπήρχαν ακόμη Κοινότητες.  Μέχρι τελευταία στη συγκεκριμένη περιοχή είχαμε τη μεγαλύτερη παραγωγή λαδιού και τα περισσότερα ζώα από κάθε άλλη περιοχή του νησιού μας.

Μεταφέραμε τις ελιές με γαϊδούρια στη θάλασσα, τις φορτώναμε στα καϊκια, πηγαίναμε στα Σπήλια, τις φορτώναμε στο φορτηγό, για να καταλήξουν στον συνεταιρισμό.  Αυτό όχι παλιά, αλλά τώρα πριν δυο-τρία χρόνια. Πάγιο αίτημά μας ήταν η κατασκευή ενός δρόμου χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.  Ξαφνικά, μετά τον ερχομό των επενδυτών, προέκυψε έντονο  ενδιαφέρον για τη περιοχή από κάποιους συμπολίτες μας που εμείς τους χωρίζουμε σε δυο κατηγορίες:

  1. Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το νησί και τους θέλουμε δίπλα μας, γιατί έχουμε και εμείς τουλάχιστον τις ίδιες ευαισθησίες με αυτούς, αν όχι περισσότερες, για τη συγκεκριμένη περιοχή.
  2. Τους άλλους που μέχρι χθες πίστευαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν μόνο ζώα και είναι βέβαιο ότι τα κίνητρά τους είναι μόνο οικονομικά.

Θα θέλαμε να πούμε και στους μεν και στους δε κάτι πολύ σημαντικό για εμάς που όλοι έχουν ξεχάσει: η συγκεκριμένη περιοχή είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ και όχι δημόσια ή δημοτική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και να το σεβαστούν.

Πρόσφατα είχαμε μια δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου της εταιρείας των επενδυτών και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τοποθετηθούμε:

1.Συμφωνούμε ότι υπάρχει δόση υπερβολής στη κριτική που γίνεται για την κατασκευή του δρόμου, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τη μορφολογία του εδάφους και τις συγκεκριμένες δυσκολίες με τη προϋπόθεση ότι θα γίνει αποκατάσταση στις συγκεκριμένες ζημιές που έχουν προκληθεί.

2.Συμφωνούμε ότι υπάρχει υπερβολή σε θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που πάντως πρέπει να εξεταστούν επιστημονικά και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες προσβάσεις.  Παρόλα αυτά δεν ακούσαμε τον εκπρόσωπο να πει τίποτα για την ελεύθερη πρόσβαση των Μεγανησιωτών στη Σπηλιά του Παπανικολή ή στις υπάρχουσες παραλίες, όπως αναφέρει η υπ. αριθμ. 90/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

3.Η αλήθεια για το δρόμο είναι ότι τον «περάσατε» δυο-τρία μέτρα κοντά σε εμάς, χωρίς να μας δίνετε δυνατότητα πρόσβασης παρά μόνο «δίοδο δουλείας» με το αστείο επιχείρημα ότι χάνετε από το συντελεστή δόμησης. Αυτό το κάνατε για να υποβαθμίσετε τα αγροτεμάχια που δεν έχετε αγοράσει, με απώτερο σκοπό να τα αγοράσετε και αυτά. Μετά από τη σταθερή στάση της Δημοτικής Αρχής και τις δικές μας προσπάθειες καταφέραμε να σας πείσουμε για το αυτονόητο, ότι δηλαδή μπορούμε να πάμε και εμείς στα κτήματά μας όχι με τον γάιδαρο, αλλά με αυτοκίνητο.

4. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη προσφορά σας στην πενταπλάσια  της τιμής που αγοράσατε τα προηγούμενα κτήματα και θέλουμε να σας πούμε ότι αν αυτός ο φίλος σας, ο «Έλληνας»,  έρθει και σε μας δε θα ζητήσουμε δωδεκαπλάσια τιμή αλλά θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι κάποια πράγματα δεν έχουν τιμή, απλά ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.

5.Εμείς δεν έχουμε καμία δυσκολία να σας ευχαριστήσουμε για την όποια προσφορά σας στην αναβάθμιση της περιοχής. Ξέρετε όμως ότι ο δρόμος που πηγαίνετε στα κτήματά σας από τη παράκαμψη του Άη Γιάννη μέχρι τον Αζόηρα έχει φτιαχτεί με δικά μας χρήματα, δηλαδή των οικογενειών Σολδάτου,  Πάλμου και Κοντογιώργη;

Γνωρίζετε βέβαια ότι το μήκος του συγκεκριμένου δρόμου είναι πολύ μεγαλύτερο από το μήκος του «δικού σας» δρόμου μέχρι τα κτήματά μας.

Άραγε δεν θα  έπρεπε να μας ευχαριστήσετε γι’αυτό;

6.Τελειώνοντας, θα θέλαμε να θέσουμε τα  εξής ερωτήμα: ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετεί ο διαχωρισμός <<εμείς και οι άλλοι >>? Εσείς αλήθεια με ποιους είστε;  Εμείς πάντως είμαστε όλοι μαζί.  Εμείς δε θέλουμε ρουσφέτια από κανένα. Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε κανέναν. Θέλουμε την ησυχία μας και απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που έχουμε τη δυνατότητα να την εξασφαλίσουμε μόνοι μας.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Advertisements