ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩN: « ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:

ΓIΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση, που μου έγινε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ, να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Η απόφασή μου αυτή ήταν για μένα μια συνειδητή επιλογή, αφού οι αρχές του συνδυασμού αυτού, όπως καταγράφονται στην ιδρυτική του διακήρυξη, καλύπτουν πλήρως  και τους δικούς μου ιδεολογικούς και αυτοδιοικητικούς  οραματισμούς.

Γιατί πιστεύω ότι στην διαχείριση της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να είσαι δέσμιος, δεν πρέπει να υπακούς τυφλά, δεν πρέπει να είσαι τηλεκατευθυνόμενος και δεν πρέπει να ενεργείς  σύμφωνα με τις ορέξεις και την βούληση άλλων, αλλά σύμφωνα με το δικό σου όραμα και τις αυτοδιοικητικές επιταγές και ανάγκες του τόπου που υπηρετείς.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψήφιου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ και ο συνδυασμός του, προέκυψε μέσα από  ΛΑΪΚΕΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ( αλλού βλέπετε γνωρίζουν τον θεσμό και τον εφαρμόζουν), είχε δε την απόλυτη αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και δεν ήταν αποτέλεσμα δηλώσεων και περίεργων διεργασιών από τα κεντρικά μαγειρεία.

Είναι γνωστό ότι το ελληνικό πολιτικό  σύστημα γενικά, δεν θέλει ανθρώπους ανεξάρτητους , αδέσμευτους και λαογέννητους, αλλά  επιδιώκει σχεδόν πάντοτε, να επιβάλει πάση θυσία τους εκλεκτούς του, χωρίς να ξετάζεται, αν αυτοί είναι αποδεκτοί και κατάλληλοι και αν έχουν τα απαιτούμενα αυτοδιοικητικά προσόντα .

ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ τον γνώρισα πριν από τρία χρόνια. Και τότε γνώρισα τον αγωνιστή πολιτικό, τον ανεξάρτητο, αδέσμευτο και εργασιομανή Επτανήσιο, ο οποίος μοναδικό μέλημά του είχε και  έχει την προβολή, προώθηση και  επίλυση των βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον επτανησιακό λαό.

Είναι σίγουρο ότι με την συμπαράσταση και τη συνεργασία των άξιων υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών από την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο, αλλά και του καταξιωμένου γνωστού αυτοδιοικητικού Λευκαδίτικου στελέχους ΓΙΩΡΓΟΥ  ΚΟΥΡΤΗ (επί σειρά ετών  Δήμαρχος Σφακιωτών), θα προσφέρει παραγωγικό έργο στα Ιόνια Νησιά, κυρίως δε στους τομείς που πάσχουν (όπως τουρισμός κ.λ.π.).

Είναι επίσης σίγουρο ότι οι πολίτες του Ιονίου αλλά κυρίως οι πολίτες της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού, θα υπερψηφίσουν το ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο   του συνδυασμού της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ και θα αγνοήσουν  το μακρύ χέρι του αθηνοκεντρικού πολιτικού και κομματικού συστήματος , που αυθαίρετα και προκλητικά επιβάλει ερήμην του λαού, κόντρα στις επιθυμίες των πολιτών, τους αρεστούς του, υποτάσσοντας τις ζωντανές δυνάμεις των νησιών μας.

Η προπαγανδιστική επίκληση  της δογματικής επισημότητας, του ουρανοκατέβατου και ξένου με τις τοπικές νησιώτικες κοινωνίες του Ιονίου, δηλαδή  του «επίσημου»  υποψηφίου, πολύ λίγο πείθει και δεν πρέπει να παρασύρει κανένα ψηφοφόρο της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Ειδικότερα δεν πρέπει να παρασύρει τους Μεγανησιώτες δημοκρατικούς ψηφοφόρους,  οι οποίοι δεν ξεχνούν ότι η « δογματική επισημότητα» απέτρεψε το 2002 την αλλαγή πορείας στο Δήμο Μεγανησίου, όπως επίσης  το 2006 με την αρνητική  της  εκλογική συμπεριφορά, στέρησε το Μεγανήσι από τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο,  κάτι το οποίο μακροπρόθεσμα απέβη σε βάρος των  συμφερόντων του Δήμου, αλλά και των Μεγανησιωτών γενικότερα.

Αγαπητοί φίλοι Μεγανησιώτες και Λευκαδίτες.

Με την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στηρίζω απόλυτα τον ενωτικό συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και τον  ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ. ο οποίος  αντιστάθηκε και δεν έσκυψε το κεφάλι στα κομματικά συμφέροντα.

Σας καλώ να υπερψηφίσετε μαζικά και δυναμικά το ψηφοδέλτιο της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για μια νέα πορεία στα Ιόνια Νησιά, για να αποκτήσει το Ιόνιο Πέλαγος Περιφερειάρχη που ξέρει να μάχεται, να διεκδικεί και να αντιστέκεται, για να αποκτήσει το Μεγανήσι και η Λευκάδα εκπρόσωπο στην Περιφέρεια, για να δοθεί τέλος ένα ηχηρό μήνυμα στις δογματικές κομματικές συμπεριφορές, οι οποίες αποτελούν πάντοτε ανασταλτικό παράγοντα  στην πρόοδο, στην αλλαγή και στην αυτοδιοικητική αναγέννηση,

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Υποψ. Περιφ. Σύμβουλος

Επικοινωνία: κιν: 6932286318 email : katopodisel@ath.forthnet.gr

Advertisements