κ. Διευθυντά

Όταν πριν από τέσσερις περίπου μήνες, έδινα στην δημοσιότητα το κείμενο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, ανέφερα τα εξής:

«… Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να σας ανακοινώσω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου στο νέο Δήμο Λευκάδας στις επερχόμενες εκλογές. …»

Όπως δηλαδή είχα πράξει και την προηγούμενη φορά που ήμουν υποψήφιος για το Δήμο της Λευκάδας.

Παράλληλα ανακοίνωσα και την συνεργασία με άλλες Κινήσεις και προσωπικότητες που ισότιμα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας.

Για λόγους που εσείς γνωρίζετε, στην εφημερίδα σας «ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ», από τη στήλη «η γνώμη μας» ανακοινώνοντας τους συνδυασμούς που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο, μεταξύ άλλων, γράφετε επί λέξει:

« …Τελικά τέσσερις είναι οι συνδυασμοί …1. ο ανεξάρτητος με επικεφαλής τον Ξ. Βεργίνη 2. του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Κ. Αραβανή  3. του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Κ. Δρακονταειδή …»

Κατά τα γραφόμενά σας λοιπόν ο συνδυασμός του κ. Βεργίνη είναι ανεξάρτητος!!!, ενώ ο δικός μας όχι, αν και πολύ καλά το γνωρίζετε.

Είναι δικαίωμά σας να έχετε την όποια προτίμησή μεταξύ των υποψηφίων, δεν είναι δικαίωμά σας να μην αναφέρετε τα γεγονότα, όπως ακριβώς συμβαίνουν.

Η ανεξαρτησία για ένα ψηφοδέλτιο, αποδεικνύετε από τρία πράγματα:

α) από το αν έχει πάρει κομματικό χρίσμα,

β) από την πολιτική ευρύτητα των συμμετεχόντων σ΄ αυτό και

γ) κυρίως, από την τόλμη του να συγκρουστεί με συμφέροντα (οικονομικά, κομματικά, κ.λ.π.) πολιτικές και κατεστημένες πρακτικές.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Όλα τα άλλα που εκ του πονηρού διαδίδονται ή γράφονται, γίνονται, για κτυπήσουν μια επί της ουσίας ανεξάρτητη Κίνηση, που για πρώτη φορά στην Αυτοδιοικητικά πράγματα της Λευκάδας διεκδικεί επί ίσοις όροις να ανατρέψει το τοπικό Αυτοδιοικητικό κατεστημένο.

Είναι αυτονόητο ότι η ανατροπή αυτή, θα γίνει με τη θέληση των πολιτών και όχι αυτών, που επειδή βλέπουν ότι χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να την αποτρέψουν.

Λευκάδα, 21 Οκτωβρίου 2010                      Για τη Δημοτική Κίνηση

Κων/νος Δρακονταειδής

Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας