Λευτέρης Κατωπόδης

Υποψ. Περιφ. Σύμβουλος

 

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες Περιφερειακές εκλογές.

Η νέα θεσμική μεταρρύθμιση δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες απαιτήσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Εχει, συνεπώς,  πολύ μεγάλη σημασία, ποιον συνδυασμό και ποια πρόσωπα θα επιλέξουμε, να εκπροσωπήσουν τα Ιόνια Νησιά, στο νέο Αυτοδιοικητικό Χάρτη.

Υποστηρίζω λοιπόν, ότι πρέπει η επιλογή των κατοίκων της Λευκάδας και του Μεγανησίου, να είναι το ψηφοδέλτιο της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και στηρίζω και εγώ την επιλογή αυτή, για τους εξής λόγους, όπως αυτοί προσδιορίζονται και στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας:

-Γιατί έχουμε τη γνώση και τη θέληση να βάλουμε τα νησιά μας σε μία ουσιαστική και όχι καθοδηγούμενη αναπτυξιακή τροχιά, η οποία ανάπτυξη δια διαχέεται παντού, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ιδιομορφία κάθε νησιού.

-Διότι το Αθηνοκεντρικό κράτος υπήρξε διαχρονικά ασυνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στα επτάνησα και αυτό αποτυπώνεται παντού και σε όλες τις υποδομές (νοσοκομεία,λιμάνια κ.λ.π.).

-Γιατί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν μας εκφράζει και είμαστε μαζί με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους ανέργους.

-Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε  το μόχθο και την επένδυση που έχουν πραγματοποιήσει οι επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού, στον πρωτογενή τομέα και σε κάθε άλλη οικονομική δράση.

-Γιατί εμείς δεν θεωρούμε  τον τουρισμό βιομηχανία, αλλά ως υψηλή προσπάθεια προσφοράς υπηρεσιών και συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, ώστε να κρατήσουμε τον χαρακτήρα, την ποιότητα και τα ιστορικά αποτυπώματα της δικής μας διαδρομής.

-Γιατί θα πρέπει  να γίνει αποκέντρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλα τα νησιά, καθώς και να δημιουργηθεί  Γραφείο Νησιωτικών Πολιτικών, που θα απασχοληθεί αποκλειστικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

-Γιατί  η νέα γενιά θα έχει  κυρίαρχο ρόλο και ενεργό συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

-Για να μειωθεί η ανεργία αξιοποιώντας τις νησιωτικές πολιτικές της Ε.Ε και τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Περιφερειών της Ευρώπης και να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα των αγροτών, των επαγγελματικών, των μικρομεσαίων, των τουριστικών επιχειρήσεων των εμπόρων και κάθε οικονομικής δραστηριότητας που φέρει πλούτο στα Επτάνησα.

-Για να αξιοποιηθεί κάθε επενδυτική πρωτοβουλία στον ιδιωτικό τομέα και τη συνεργασία για επενδύσεις με ευρωπαϊκούς ομίλους και με εταίρους της Ε.Ε. και να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας, τις ιστορικές καταβολές μας, τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε για τις νησιωτικές πολιτικές, που μέχρι τώρα οι Αθηναϊκές κυβερνήσεις περιφρονούσαν, με την αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων των νησιών μας.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για όλους τους άλλους, που αναφέρονται διεξοδικά στην ιδρυτική διακήρυξη πρέπει να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».

Τέλος η επιλογή αυτή από όλους τους Λευκαδίτες και τους Μεγανησιώτες, γίνεται ακόμη επιτακτικότερη, γιατί υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο αγωνιστής, ο αδέσμευτος και ασυμβίβαστος  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας το καταξιωμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ ο Δήμαρχος Σφακιωτών.


Λευτέρης Κατωπόδης

Υποψ. Περιφ. Σύμβουλος


Advertisements