Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

 

Σχολιάζοντας ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες για το Νοσοκομείο της Λευκάδας σημειώνω τα παρακάτω:

1ον ) Εμένα με νοιάζει να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα νέο Νοσοκομείο στη Λευκάδα. Ένα Νοσοκομείο που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας. Σε αυτόν τον στόχο επικεντρώνω τις προσπάθειες μου, συνεννοούμαι, συνεργάζομαι και κινητοποιώ κάθε αρμόδιο. Δεν με ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και η δημιουργία εντυπώσεων.

Αξίζει να διαβάσει κάποιος την δική μου, από 20/10/2010, ανακοίνωση για το θέμα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Λευκάδα και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν (του κ. Θ. Σολδάτου, του Φ. Βεργίνη, της ΝΟΔΕ της Ν.Δ.) για να αντιληφθεί αυτό που αναφέρω. Εγώ με την ανακοίνωσή μου ενημερώνω τους πολίτες χωρίς να αντιπαρατίθεμαι και να κατηγορώ κανέναν. Άλλοι το κάνουν. Επιλογή τους.

2ον ) Γνωρίζω τις δυσκολίες και τον αγώνα που χρειάζεται για να πετύχουμε κάτι σημαντικό για τον τόπο μας. Δεν αρνούμαι τις καλές προθέσεις και τις προσπάθειες κανενός. Όμως τους πολίτες τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και ο χρόνος. Γιατί ζούμε σε μια εποχή που για να πετύχουμε πρέπει να τρέχουμε.

Αν οι φίλοι μας που απαντούν στην ανακοίνωση μου είναι ευχαριστημένοι που κατάφεραν μετά από πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξη τους και λίγους μήνες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, να έχουν αναθέσει μερικές μόνο από τις απαιτούμενες μελέτες για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Λευκάδα, δικαίωμά τους. Απλά σημειώνω πως οι ανάγκες του κόσμου και της εποχής που ζούμε απαιτούν πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Γιατί κανένας δεν μας περιμένει.

3ον ) Το τέλος Αυγούστου του 2009 δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι πρώτες μελέτες με την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο Υγείας. Θυμίζω πως οι μελέτες Γεωτεχνικών Ερευνών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αποτελούν προαπαιτούμενο για την σύνταξη και ολοκλήρωση των άλλων μελετών (αρχιτεκτονικών, στατικών κλπ)  δεν είχαν ανατεθεί. Ανατέθηκαν από την νέα Διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ στις 26/05/2010 και 26/06/2010 αντίστοιχα.
Οι μελέτες αυτές ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρόνο και μαζί με αυτές ολοκληρώθηκαν και οι μελέτες των αρχιτεκτονικών, στατικών κλπ, οι οποίες τώρα βρίσκονται για έλεγχο και παραλαβή από τις Υπηρεσίες της ΔΕΠΑΝΟΜ. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν βρισκόμαστε στον Αύγουστο του 2009 αγαπητοί φίλοι. ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

4ον ) Όλα όσα έχω δηλώσει για τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις (περιβαλλοντικές, πολεοδομικές κλπ) για το οικόπεδο και το πρόβλημα με το νεκροταφείο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση είναι και ισχύουν όπως ακριβώς τα έχω πει και καλό θα είναι ο καθένας να προσέχει τι λέει για να μην εκτίθεται.

5ον ) Για τις μελέτες του έργου μέχρι τις 31/12/2009 δεν είχε διατεθεί ούτε ένα ευρώ. Χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ούτε σε επίπεδο Υπουργείου ούτε σε επίπεδο Περιφέρειας και ούτε έχει προβλεφθεί. Αυτή είναι η αλήθεια.
Σήμερα γίνεται σοβαρή προσπάθεια με δυνατό επιχείρημα, αφενός μεν την ωριμότητα του έργου από απόψεως μελετών, ωριμότητα που πετύχαμε με καθημερινή φροντίδα και «τρέξιμο», αφετέρου δε το μεγάλο συγκριτικά κόστος που απαιτείται για την επισκευή, ανακαίνιση, επέκταση κλπ του
σημερινού παλιού Νοσοκομείου και την αναστάτωση που θα προκληθεί στην λειτουργία του στη διάρκεια των εργασιών.

Τελειώνοντας επιθυμώ να τονίσω πως αν τελικά τα καταφέρουμε και κάνουμε πραγματικότητα ένα νέο νοσοκομείο αυτό θα αποτελέσει δικαίωση για τον Λαό της Λευκάδας, τον οποίο οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας από την δική του θέση ευθύνης, να υπηρετούμε.

Σπύρος Μαργέλης
Βουλευτής Ν. Λευκάδας

 

Advertisements