http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=542826&v=0&q=80&w=300&h=225

Το θρυλικό υποβρύχιο »Παπανικολής» που όλοι ξέρουμε την δράση του κατα τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, επιστρέφει.

Το Μεγανήσι είχε την δυνατότητα να του παρέχει την καλύτερη κρυψώνα, όπουβοήθησε τη δράση του μέχρι το τέλος του πολέμου.

Η τιμητική ονομασία » Παπανικολής» δόθηκε στο νέο υποβρύχιο που απέκτησε, σήμερα , ημέρα Τρίτη, ο Ελληνικός στόλος.

https://i0.wp.com/farm3.static.flickr.com/2784/4147215814_f890472d09.jpg

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στο υποβρύχιο «Παπανικολής»

Με την παρουσία Ελλήνων και Γερμανών επίσημων έγινε την Τρίτη στο Κίελο της Γερμανίας η τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και παραλαβής του υποβρυχίου «Παπανικολής».

Είναι το πρώτο από έξι υποβρύχια τύπου 214 που θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό. Τα υπόλοιπα πέντε είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στην τελετή παρέστη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία, Δημήτριος Ράλλης, η πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, Αικατερίνη Δημάκη, ο επίσκοπος Αριαντζού κ. Βαρθολομαίος Κεσσίδης και ο πρόεδρος της HDW, Αντρέας Μπουρμέστερ.

Ο αρχηγός ΓΕΝ χαρακτήρισε την παραλαβή του υποβρυχίου «ορόσημο στις προσπάθειες αναβάθμισης και ανανέωσης του στόλου» που συνιστούν «ένα συνεχές και χρονοβόρο εγχείρημα». Πρόσθεσε δε ότι «με την άφιξη αυτού του υποβρυχίου κλείνει ένας κύκλος γεγονότων, που κατά τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκαν από δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις», οι οποίες, όπως είπε, οδήγησαν τελικά «στο βέλτιστο αποτέλεσμα και για τα δύο μέρη».

Σύμφωνα με το κ.Ελευσινιώτη τα έξι υποβρύχια θα εξοπλιστούν «όχι μόνο με εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες, αλλά και με το άριστα εκπαιδευμένο επαγγελματικό πλήρωμα, το οποίο διαθέτει ήδη μεγάλη εμπειρία στα υποβρύχια. Έτσι, όλα αυτά τα υποβρύχια θα είναι έτοιμα να αναλάβουν οιαδήποτε αποστολή, όχι μόνο εντός των ελληνικών θαλασσίων συνόρων, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο θάλασσα ή κάθε άλλη ανοιχτή θάλασσα ανά τον κόσμο, αν χρειαστεί».

Η παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής» είχε αναβληθεί δύο φορές μέσα στον Οκτώβριο εξαιτίας προσκομμάτων που προέκυπταν την τελευταία στιγμή στο κλείσιμο της συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία HDW.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231065820#ixzz149a931Vh

Advertisements