Φίλες και φίλοι

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Θέλω για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω θερμά για την βοήθειά σας σ΄όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για να φτάσει το «ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» σ΄αυτό το αποτέλεσμα. Σ΄ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην ήταν νικηφόρο, όμως τολμώ να πω ότι ήταν ένας άθλος με βάσει τα γεγονότα που μεσολάβησαν σ΄αυτό το διάστημα.

Σε διάστημα 25 περίπου ημερών πριν από τις εκλογές τις 7 Νοέμβρη κλήθηκα από το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπήσω τη Λευκάδα ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης. Ο ορισμός μου αυτός έγινε, μετά από διενέργεια γκάλοπ με ερώτημα τη θετική ή όχι γνώμη της κοινωνίας για το πρόσωπό μου, όταν τη ίδια στιγμή κάποιοι συνυποψήφιοί μου αποχωρούσαν αρνούμενοι να μπούν στην παρόμοια διαδικασία.

Έτσι λοιπόν μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου Γεωργάκη – Λογοθέτη Όλγα , Καββαδά Αικατερίνη, Κακλαμάνη Γεώργιο, Καλό Χαράλαμπο, Κατωπόδη Ευστάθιο και Πολίτη Γιάννη, ξεκινήσαμε να δώσουμε μια μεγάλη πολιτική μάχη, ώστε ο «Καλλικράτης» να υλοποιηθεί από ανθρώπους που τον πιστεύουν και θεωρούν ότι αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα βοηθήσει τα Επτάνησα και την Ελλάδα γενικότερα, να βγεί από την δύσκολη οικονομική συγκυρία μια ώρα αρχύτερα.

Αυτό έγινε σε μια στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο συνδυασμός μας, μόνο με ένα θαύμα θα πέρναγε στο β΄γύρο. Κι όμως εμείς δηλώσαμε παρόντες. Δεν δειλιάσαμε. Σεβαστήκαμε την παράταξή μας, την ιστορία της, την προσωπική μας διαδρομή σ΄όλα αυτά τα χρόνια και την γιγαντιαία προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση για να σωθεί η Πατρίδα.

Όλοι μαζί δώσαμε ένα ωραίο , καθαρό , τίμιο και ανιδιοτελή αγώνα, πιστοί στις αρχές μας, εκφράζοντας ένα πολιτικό και προγραμματικό λόγο που έχει ανάγκη η Περιφέρεια μας στη σύγχρονη εποχή.

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω τη μεγάλη βοήθεια και συμβολή του Βουλευτή μας Σπύρου Μαργέλη σ΄αυτή την προσπάθεια.

Όμως σ΄αυτή την πορεία δεν είμαστε όλοι μαζί.

Μ΄ένα κόμμα ανύπαρκτο που όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά δυστυχώς μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής και τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, υπέσκαπταν αυτή την προσπάθεια, συμμετέχοντες σε αντίπαλα ψηφοδέλτια ή υποστηρίζοντας αυτά με κάθε τρόπο.

Άτομα που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έγιναν Δήμαρχοι και πήραν και άλλες θέσεις και αξιώματα, που συμμετείχαν στη διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων του κινήματός μας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές , που έδιναν υποσχέσεις συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο μας και έκαναν δηλώσεις στήριξης του συνδυασμού μας, όχι μόνο δεν τον στήριξαν αλλά άλλοι μπήκαν υποψήφιοι σε αντίπαλα ψηφοδέλτια και άλλοι δήλωσαν στήριξη προς αυτά χαιρετίζοντας μάλιστα τις συγκεντρώσεις τους.

Έτσι δημιουργήθηκε μια κωμικοτραγική εικόνα για την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα με αποτέλεσμα, τα μέλη , οι φίλοι μας και οι ψηφοφόροι μας, να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και αμηχανία.

Οι ενέργειές τους αυτές στάθηκαν ικανές, ώστε ο συνδυασμός μας να μην νικήσει στη Λευκάδα, παρ΄ότι την πρώτη Κυριακή είχαμε το ίδιο ποσοστό με το ψηφοδέλτιο τοι κ. Σπύρου.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Ασφαλώς και εσείς καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί . Επιβάλλεται τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ να κάνουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες ώστε επιτέλους να δοθεί ένα τέλος σ΄αυτή την ιστορία.

Πρέπει όλα τα μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα το στηρίζουν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος , να νιώσουν ηθικά δικαιωμένοι.

Επιτέλους όλοι μας να είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που θα είναι στα καθοδηγητικά όργανα του κινήματος μας στη Λευκάδα, είναι όλοι ΠΑΣΟΚ και τίποτε άλλο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

 

Άγγελος Βλάχος

Advertisements