Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ανήκουν στο παρελθόν. Πολύ μελάνι χύθηκε για τα αποτελέσματα, τα συμπεράσματα και τους  προβληματισμούς αυτών των εκλογών. Ο κυρίαρχος λαός έκανε τις επιλογές του, στέλνοντας ταυτόχρονα και πολύ ηχηρά μηνύματα, τα οποία δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα και να χαρακτηριστούν ως παροδικά. Συγχαρητήρια αξίζουν στους κ.κ Αραβανή και Σπύρου για τις νίκες τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο τους έργο.

Φίλες και Φίλοι,

Αισθάνομαι υπερήφανος που συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Ιονίου Αρχιπελάγους, με μπροστάρη τον Ηλία Μπεριάτο. Έναν άνθρωπο που σε όλη την προεκλογική περίοδο επέδειξε χαρακτηριστικά που σπανίζουν τα τελευταία χρόνια. Έναν άνθρωπο που «κέρδιζε» αμέσως τον συνομιλητή του. Έναν άνθρωπο που ενώ γνώριζε ότι είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά από πολύ σοβαρά προβλήματα, πρωταρχικό του μέλημα ήταν να καταρτίσει ένα συνεκτικό και ταυτόχρονα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, για την Π.Ι.Ν δίνοντας της αναπτυξιακές προοπτικές. Κάτι που δεν το έκανε κανένας άλλος συνδυασμός.

Μπήκα στην μάχη των εκλογών γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα ποσοστά του συνδυασμού εκείνη την περίοδο, κινούνταν σε μονοψήφια νούμερα!!! Παρόλα αυτά όμως τόσο εγώ, όσο και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, ( αντιπεριφερειάρχης και σύμβουλοι ), τολμήσαμε. Τολμήσαμε και δώσαμε έναν ωραίο αγώνα με ήθος, αξιοπρέπεια, και αποφασιστικότητα, αλλά ταυτόχρονα και πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Η προσπάθεια μας αυτή, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όχι όμως και την δεύτερη. Αποδείχτηκε ότι, εκτός από το μόνο «εχθρό» που επικαλούνταν συνεχώς ο Ηλίας Μπεριάτος, δηλαδή τον χρόνο, και άλλοι παράγοντες με τοπικά χαρακτηριστικά, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και δεν έφεραν το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Φίλες και Φίλοι,

Φρονώ ότι, η προσήλωση μου σε αυτές τις αρχές και τις αξίες, ήταν αυτή που οδήγησαν εσάς, 1459 Λευκαδίτες να με τιμήσετε με την ψήφο σας, ξεπερνώντας διλλήματα, πολιτική συγκυρία και κομματικά στεγανά,  κατατάσσοντας με στην πρώτη θέση, όχι μόνο στον συνδυασμό του Ιονίου Αρχιπελάγους αλλά και από όλους τους συνδυασμούς τόσο της Λευκάδας, όσο και της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου. Σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Μνεία πρέπει να γίνει και στις πολλές δεκάδες των συμπατριωτών μου, που με απόλυτη ειλικρίνεια, μου γνωστοποίησαν πριν από την πρώτη Κυριακή, ότι ενώ θα επιθυμούσαν να με τιμήσουν με την ψήφο τους, συγκεκριμένοι πολιτικοί λόγοι, τους απέτρεψαν να ψηφίσουν τον συνδυασμό μας. Σύντροφοι, ελπίζω να συναντηθούμε στο μέλλον.

Το παράδοξο του εκλογικού συστήματος, η πρώτη θέση να μην εξασφαλίζει και θέση στο περιφερειακό συμβούλιο, δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει. Και αυτό γιατί το σημαντικότερο όλων, είναι ότι έχουμε πλέον σφυρηλατήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, αμοιβαίας εκτίμησης, φιλίας και γι’αυτό σας είμαι ευγνώμων. Να είστε σίγουροι ότι, η σχέση αυτή όχι μόνο δεν θα διαταραχθεί, αλλά θα ενδυναμωθεί στο εγγύς μέλλον.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω την ευχή και την ελπίδα η ετυμηγορία των Επτανησίων, να αποβεί επωφελής για τα Ιόνια νησιά και ειδικότερα για την Λευκάδα μας.

Με εκτίμηση,

Καλός Χαράλαμπος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

 

Advertisements