Ο Προϋπολογισμός του 2011 ολοκληρώνει την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας που ξεκίνησαν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τρόϊκα και δυνάμεις του κεφαλαίου. Τα εισπρακτικά μέτρα ύψους 13,5 δις δίνουν την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία. Την βυθίζουν σε  μεγαλύτερη ύφεση και δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής διάλυσης.

Τα νέα μέτρα βασίζονται σε μία, πολιτικά μεθοδευμένη, αναθεώρηση προς τα πάνω του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους με την οποία, για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, εντάσσονται οι ΔΕΚΟ και τα ελλείμματά τους στη γενική κυβέρνηση, -κάτι που επίσης δεν συμβαίνει στις περισσότερες (αν όχι σε όλες) τις χώρες της Ε.Ε.- εκτινάσσοντας έτσι έλλειμμα και χρέος.

Οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου συνεχίζουν ακάθεκτοι και το 2011 το έργο που ξεκίνησαν το 2010, στο δρόμο που τους χαράζει ΔΝΤ και Ε.Ε. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. που στάθηκε ανίκανη να υλοποιήσει τον Προϋπολογισμό του 2010, απαιτεί από τους ίδιους που πλήρωσαν το τίμημα της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής» να πράξουν κάτι ανάλογο και το 2011 σε εντονότερο βαθμό!

Ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι σχεδιασμένος με βάση τους πιο σκληρούς ταξικούς όρους. Όταν τα υψηλοτέρα εισοδήματα παραμένουν στο απυρόβλητο, ένα πλήθος έμμεσων φόρων έρχεται να επιβαρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η επίθεση σε εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με απολύσεις, μετατάξεις, εξαναγκασμό σε εθελούσια έξοδο, με περικοπές εισοδημάτων ενώ οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων δεν θα ανανεωθούν.

Την στιγμή που η ανεργία εκτινάσσεται σε επίπεδα πρωτόγνωρα, όλοι οι δείκτες της ανάπτυξης καταρρέουν και ο πληθωρισμός απειλεί τα νοικοκυριά, οι πολιτικές περικοπών στα εισοδήματα και τις δημόσιες επενδύσεις αναδεικνύονται σε αυτοκαταστροφικές για την ελληνική οικονομία καταδεικνύοντας τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόϊκας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, γιατί στην πραγματικότητα ούτε καν το επιθυμούν να διασώσουν την ελληνική οικονομία! Μοναδικός στόχος τους η διάσωση των δανειστών μας και του κεφαλαίου.

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τρόικα όχι μόνο επιμένουν να αγνοούν την ζοφερή πραγματικότητα, αλλά καταστρώνουν προϋπολογισμούς που οδηγούν την ελληνική οικονομία στην καταστροφή!

Νοέμβρης 2010

 

 

Advertisements