Το Μεγανήσι επισκέφτηκε ξανά ο πρώην Υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη παράταξη «Επτανησιακή Αναγέννηση» Κύριος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ.+ Ρεπορτάζ  MyLefkada

Αυτή η κίνηση τον τιμά ιδιαίτερα καθώς είναι ίσως,  ο μόνος που μετεκλογικά επισκέφτηκε ξανά το νησί μας για να ευχαριστήσει τους  Μεγανησιώτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν, στο πρόσωπο του και στον Υποψήφιο ,με το συνδυασμό του, Μεγανησιώτη περιφερειακό σύμβουλο ,Κύριο Λευτέρη Κατωπόδη. Συνομίλησε με Μεγανησιώτες για τα τεκτενόμενα του νησιού και άφησε το νησί ,με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου.

 

 

Γιώργος Καλούδης

Λευτέρης Κατωπόδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ MYLEFKADA:

Ευχαριστήρια επίσκεψη σε ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποίησε ο Γιώργος Καλούδης στο Μεγανήσι

Από το Μεγανήσι, το πανέμορφο νησί των Επτανήσων στο κεντρικό  Ιόνιο, ξεκίνησε το Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010 την ευχαριστήρια μετεκλογική περιοδεία του και τη μετεκλογική επαφή με τον λαό των Επτανήσων ο επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Γιώργος Καλούδης ,μαζί με τον υποψ.Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Γιώργο Κούρτη, και τους υποψήφιους περιφερειακούς Σύμβουλους της παράταξης Τασία Αρβανίτη και Σπύρο Δρακόπουλο.
Η έναρξη της μετεκλογικής επαφής με τον λαό των Επτανήσων από το Μεγανήσι τονίζει την ανάγκη έκφρασης των προβλημάτων των μικρών νησιών και των λαικών αιτημάτων, πολύ περισσότερο όταν το Μεγανήσι και οι Παξοί δεν έχουν   εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  Ιονίων Νήσων από αδιαφορία των βουλευτών Κέρκυρας και Λευκάδας.

Στο  Μεγανήσι  επισκέφτηκαν:
Το Βαθύ, όπου, μεταξύ άλλων, είδαν στο λιμάνι και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο των Αλιέων με βιντσότρατες Σταύρο  Καλλίνικο, στον οποίο επανέλαβε την υποστήριξη της παράταξης στο δίκαιο αίτημα των αλιέων να ψαρεύουν για να μπορούν να ζήσουν  οι οικογένειες των αλιέων και ταυτόχρονα να υπάρχει και το ψάρι του φτωχού, η μαρίδα, πολύ περισσότερο στη σημερινή δύσκολη εποχή όπου βαθαίνει η κοινωνική αδικία και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι ενώ οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

-Το Κατωμέρι, στου Γάτζου, όπου η Επτανησιακή Αναγέννηση ήλθε πρώτη σε ψήφους, και ευχαρίστησαν τους κάτοικους για τη ψήφο τους και την αγάπη τους.
Ειδική αναφορά έγινε στον Μεγανησιώτη και υποψήφιο του συνδυασμού Λευτέρη Κατωπόδη, για τη συνεισφορά του στον προεκλογικό αγώνα.
Συζήτησαν με τους κάτοικους τα προβλήματα του νησιού αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα επιβίωσης και πολιτικής εκπροσώπησης που τους απασχολούν.
Ενδεικτικά ο Γιώργος Πολίτης ( Γάτζος ) για να δείξει την αγωνιστικότητα και το πάθος των Μεγανησιωτών για επιβίωση αλλά και ότι δεν δέχονται υποτίμηση της νοημοσύνης τους, τόνισε  «εδώ είναι Σούλι».

Για να  προωθήσει τη λύση του προβλήματος των αλιέων η Επτανησιακή Αναγέννηση θα διοργανώσει  τον Γενάρη 2011 στο Μεγανήσι ημερίδα στην οποία θα προσκαλέσει και Επίτροπο της Ευρωπαικής Ένωσης, ώστε να επιτραπεί το ψάρεμα με βιντσότρατες και με παραγάδια.
Η παράταξη θα συγκροτήσει και Επιτροπή Αλιείας, καθόσον το ψάρεμα αποτελεί μία σημαντική, ίσως την 3η, πλουτοπαραγωγική πηγή των νησιών μας.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα, και είμαι πραγματικά συγκινημένος που εδώ στο Μεγανήσι συνάντησα  γνήσιους ανθρώπους, νησιώτες,αγωνιστές, πραγματικούς βιοπαλαιστές της ζωής, που βιώνουν έντονα τα προβλήματα πολιτών τρίτης κατηγορίας!», τόνισε, μεταξύ άλλων, συζητώντας με τους Μεγανησιώτες ο Γιώργος Καλούδης.
Και κατέληξε: “Με κατακτήσατε με τη γνησιότητά σας και την αυθεντικότητά σας
Είμαι ευτυχής που εδώ στο Κατωμέρι του Μεγανησιού συνάντησα τον σύγχρονο Ζορμπά της Ελλάδας, τον Γάντσο.»

Advertisements