Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής είχε τις παρακάτω συναντήσεις για την προώθηση θεμάτων της Λευκάδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στις 24/11 είχε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθηλητισμού κ. Μπιτσαξή. Ο βουλευτής ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να επισπευσθεί η χρηματοδότηση με 65.000€ του γηπέδου του Αγίου Πέτρου, χρηματοδότηση για την οποία έχει δεσμευθεί ο κ. Γενικός. Ζήτησε ακόμη τη χρηματοδότηση του Δήμου Λευκάδας για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης. Ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε πως στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της Γραμματείας θα κάνει το καλύτερο το συντομότερο δυνατό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ

Στις 25/11 ο βουλευτής είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Σταματόπουλο, με αντικείμενο την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Αθλητικών και Πολιτιστικών σωματείων, ομάδων και συλλόγων της Λευκάδας και πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Πρόεδρος άκουσε με κατανόηση το αίτημα του βουλευτή και είπε πως θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί θετικά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στις 25/11 ο βουλευτής είχε συνάντηση με συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών, στους οποίους έθεσε με έμφαση τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας. Ζήτησε να ενισχυθεί με προσωπικό και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να λειτουργεί η υπηρεσία με αποτελεσματικό τρόπο, να εξυπηρετεί τους πολίτες και να προστατεύει τη δημόσια περιουσία.

 

 

ΛΙΜΑΝΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Την 1/12 ο βουλευτής είχε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας συνάντηση και συνεργασία με τον Υπουργό κ. Διαμαντίδη, την Υφυπουργό κ. Τσουρή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Βλάχο με θέμα το Λιμάνι Βασιλικής. Θυμίζουμε πως από το 2000 είχε ανατεθεί η μελέτη για την κατασκευή ενός σύγχρονου Λιμανιού στη Νότια Λευκάδα για να αποτελέσει την πύλη εισόδου από την Ευρώπη και να εξυπηρετήσει με πιο ικανοποιητικό τρόπο τη σύνδεση της Λευκάδας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) σε συνεδρίασή της δεν ενέκρινε τη σκοπιμότητα κατασκευής του Λιμανιού. Ο βουλευτής, υποστηρίζοντας την ανάγκη κατασκευής του Λιμανιού, ζήτησε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να επανέλθει το θέμα στην Επιτροπή. Ο κ. Υπουργός έδειξε απόλυτη κατανόηση στο αίτημα και συμφώνησε για την επαναφορά του θέματος. Το νέο Λιμάνι στη Νότια Λευκάδα πρέπει να γίνει.

 

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στις 2/12 ο βουλευτής είχε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα κ Λαμπρόπουλο και διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου με αντικείμενο την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Ακαρνανία. Έγινε ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ενεργειών από πλευράς Υπουργείου για την προώθηση του έργου και διατυπώθηκαν οι επόμενες ενέργειες (υπολειπόμενες μελέτες, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ), με στόχο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου το έργο να είναι ώριμο για δημοπράτηση. Ένα μεγάλο έργο για

την ανάπτυξη της Λευκάδας, για το οποίο θα επαγρυπνούμε και θα επισπεύδουμε τις διαδικασίες μέχρι τη δημοπράτησή του.

 

 

ΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Την ίδια ημέρα (2/12) ο βουλευτής είχε συνεργασία με τον κ. Ανδριανάκη, Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη, για το θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών με σκοπό την επιτέλους περάτωση του έργου.

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 9/12.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ

Ο βουλευτής τις τελευταίες 10 ημέρες βρίσκεται σε επικοινωνία με αρμοδίους Υπουργούς και συνεργάτες τους για το θέμα που έχει προκύψει από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, μεταξύ των άλλων, ζώνη βάθους 300 μέτρων από τα όρια προστατευόμενων περιχών χαρακτηρίζεται ως Γεωργική (Αγροτική) Γη Υψηλής Παραγωγικότητας και απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηρότητα. Να σημειωθεί πως η θαλάσσια ζώνη που περικλείεται από τις Ανατολικές Ακτές της Λευκάδας, τις ακτές τις Ακαρνανίας, το Αρκούδι και την Άτοκο είναι προστατευόμενη περιοχή (NATURA).

Οι ενέργειες συντονίζονται και συνεχίζονται με στόχο την τροποποίηση της σχετικής διάταξης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Από το Γραφείο Τύπου
Advertisements