Συνεχίζουμε τις Μαγειρικές συνταγές και αυτή τη βδομάδα έχουμε μία που την έστειλε φίλος της σελίδας και τον ευχαριστούμε….

Υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 ½ κιλό χόρτα άγρια (πολύ καλή γεύση και άρωμα δίνει και το «μυρώνι». Αν το βρείτε, να βάλετε σε μικρή ποσότητα, γιατί το άρωμά του μπορεί να σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα και τη γεύση τους).
1 ποτήρι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
Λίγη ζάχαρη
Λίγο κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

-Για πικάντικη, καυτερή γεύση, ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι (καυτερό) ή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα.

Προετοιμασία

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσοχή! Να μην καεί το κρεμμύδι.
2. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε.
3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περίπου ένα νεροπότηρο ζεστό νερό.
4. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τον τοματοπελτέ.
5. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και μετά προσθέτουμε τα χόρτα, αφού πρώτα τα έχουμε ζεματίσει. Προσοχή! Όταν λέμε ζεμάτισμα, να πάρουν έναν, δυο κόχλους που λέμε ειδάλλως θα μαλακώσουν πάρα πολύ)
6. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά (ο χρόνος είναι σχετικός) ή μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Σημ.: Η συνταγή με τα άγρια χόρτα γίνεται επίσης με μπακαλιάρο (ξερό, παστό μπακαλιάρο) και είναι νοστιμότατο.